27. mai 2006

Dette er ingen veske

Dette er et skjerf. Et Dr. Who skjerf.

This is a scarf. A Dr. Who scarf.

Dr. Who er en sci-fi serie som BBC har sendt siden 60-tallet. Flere har spilt The Doctor, men min favoritt har alltid vært Tom Baker. Han hadde verdens lengste skjerf. Skjerfet reddet han ut av mang en knipe, for det var utrolig sterkt og 2-3 meter langt. For 3-4 år tilbake fant jeg oppskriften på dette skjerfet på nett. Dette endte opp som en UFO, som er aldri så lite ironisk i dette tilfellet, men nå har det som jeg rakk å strikke blitt en veske.

Vesken har blitt tovet to runder i vaskemaskin med grønnsåpe på 95° og tørket i tørketrommel. Den er strikket dobbelt i pt2 garn på pinner 6. Før toving var vitale mål 43x63 cm og etter er den 30x40 cm.

Dr. Who is a sci-fi series that han been running on BBC since the 60s. Several actors have played The Doctor, but my favorit have always been Tom Baker. He had the worlds longest scarf. The scarf saved him several times, since it was incredibly strong and 2-3 meters long. 3-4 years back i found the pattern on the Internett. This ended up as a UFO, which is a little bit ironic in this case, but now it has emerged as a handbag.

The handbag has been washed in the washmashine twice in 95°C and had a tumble in the dryer. It is knitted in double yarn pt2 on needles 6. Before felting it measured 43x63 cm and after 30x40 cm.

26. mai 2006

Enden på VISA

Jeg har vært ute å svingt VISA-kortet på nettet igjen. Denne gangen på Handpaintetyarn.com i Uruguay. Fantastisk flott garn til like fantastiske priser. Jeg betalte $38.95 eller 248 NOK med frakt. Jeg er superduperfornøyd på alle tenkelige måter :)

I have been shopping on the Internet. This time at Handpaintetyarn.com in Uruguay. Amazing yarn at an equally amazing price. I paid just $38.95 or 248 NOK including delivery. I am so extremely pleased in every thinkable way :)


Over: tre nøster med Verdeazul Lc som drømmer om å bli et sjal. Ulla er uvanlig myk. Above: three skeins in Verdeazul Lc who are dreaming of becoming a shawl. It is the softest wool ever.

Under: et nøste Varieg Violet hk og et i Velvet Grapes bc. Under: one skein Varieg Violet hk and one in Velvet Grapes bc.



Alle nøstene er 100% ull. De ble, til min overraskelse, levert på døren med bud. Under en uke fra jeg bestilte, var ulla min. Bare min.

All the yarn is 100% wool. They were, to my surprise, delivered at my doorstep by DHL. Within a week after ordering, the wool was mine. All mine.

Du skal tro det blir sommer

Dette er en skjønn tid å spasere hagen*) Spesielt etterlengtet har disse ruteliljene vært. Det er forsøk nummer to som nå har gitt blomster.

This is a lovely time of year to take a stroll in the garden. I have been waiting especially for these Fritillaria meleagris.

Jeg syntes de er unikt vakre. Siden ingen av dem kom første året, så plantet jeg dette året de på litt forskjellige steder i hagen, som en test. En test jeg ikke har lært annet av enn at de trives overalt. Bildet over er av rutelilje i relativt solrikt bed. Bildet under er av en i skyggebed. Litt tidligere ute i solen, men også en skyggens fyrstinne.


Valmuer (papaver) er jeg glad i. Disse betyr enda litt ekstra for meg, for de er fra mine besteforeldres hage. Enormt med knopper i år, og de blomstrer hele sommeren.



Disse er noe av det søteste jeg har i min hage. Perleblomst (muscari) har både flott form og farge.



*) Så over til det som sørger for håravfall og blemmer i hendene hver vår: Løvetann. Kampen er umulig å vinne. Mitt eneste håp er å finne opp en tidsmaskin og stoppe den luringen som førte løvetannen inn i vår flora. Noen ville kanskje brukt en tidsmaskin til å stanse diktatorer og folkemord, men ikke denne damen. La oss forene oss; "Nei til løvetann". Anse folkeaksjonen for startet.

25. mai 2006

Neppe et teppe

Min hemmelige venn i mai sendte meg tre garnnøster. Dette grå ble finest på bilde, så jeg har valgt ut det til bloggen.

My secret pal in May sent me three skeins of different types of yarn. This made the prettiest picture, so that is why it has been selected to appear in the blogg.

.

Dette er teppegarn, men siden jeg kun har et nøste, blir det neppe et teppe. Derfor vil jeg gjerne ha tips fra dere om hva jeg kan lage av det. Jeg er litt usikker på om det er 100% ull, men ta gjerne utgangspunkt i det. På forhånd takk for alle tips!

This is "blanketyarn", but since it is only one skein, it will hardly be a blanket. That is why I would be very happy if you would leave a message and give me an idea about something nice I can make of it. I think the yarn is 100% wool. Thanks in advance for all good ideas!

16. mai 2006

Ragge Regia

Mine første Regia sokker er så nypresset at de fortsatt er litt fuktige. Så ivrig og stolt etter å vise de frem.

My first pair of Regia socks have just been steamed and are still moist. So eager and proud to show them off.


Lenge var Regia et mystisk garn som jeg kun så på nett. Men så en grå, trist vårdag så gikk jeg fordomsfull innom en garnbutikk på Obs! Rudshøgda. Der av alle merkelige steder hadde de noen få nøster og to av de ble mine. Sammen med nøstene kjøpte jeg en Regia sokkeoppskrift av typen selv-far-kan-klare-det. Bilde for bilde og masse utfyllende tekst loset meg igjennom min første sokkepar. Jeg hadde så fryktelig lyst på kakao de første omgangene, men det ble sokker istedet.

For a very long time Regia was just a mysterious yarn only seen on the Internett. But a sad, grey springday I stumbled across two skeins in an odd shop, in the countryside, far away from any siviliced yarnsellers. With the yarn I also bought a Regia pattern of the kind even-dad-can-knit-one. Pictures and easy peacy descriptions guided me through my first pair of socks.

14. mai 2006

På en snurr

Jeg hadde tydeligvis ikke snurret ferdig med forrige potetskrueskjerf. Fortsatt litt svimmel og rustet med tykkere garn (Mohair Lux fra Idéna) og heklepinne 6 ble dette et fornøyelig prosjekt.

I fjor arvet jeg masse strikkepinner og heklenåler etter Randi, min tantes venninne. Randis mor havnet på aldershjem og var ikke i stand til å bruke dem mer. Jeg ble så glad for min urettmessige arv at jeg bestemte meg for å lage noe som takk. Forhørte meg litt med min tante om farger Randi liker, og det ble visst en stor suksess. Nå kan Randi ta seg en snurr når hun vil.

Moralen er at potetskrueskjerf er best med heklenål. Det kan gjøres slik: legg opp antall luftmasker etter hvor langt du vil ha skjefet. Hekle en stav i hver luftmaske. På neste omgang hekler du to staver i hver maske, og det samme gjør du neste omgang også. Vips, snurr film!

6. mai 2006

Uti min hage

Nå blomstrer det så vakkert uti min hage. Hvite krokus:

Blå krokus:

Puschkinia Libanotica:



Se de fine lyseblå strekene i blomstene:


Disse er plantet rett i plenen og jeg håper de sprer seg godt, slik at jeg får et blomsterteppe hver vår. De visner innen plenen skal klippes, helt perfekt.

Hadde en riktig god hagedag i går, fortreffelig vær og familie på besøk. Epletrærne ble kraftig beskjært, om enn litt sent, men satser på at det går bra. Været har ikke fristet til hagearbeide før nå. Deilig vær i dag også, og i dag blir det litt raking av avbrekte bjørke- og grankvister, i tillegg til litt møkkaspreding. Et par bed har ikke fått kukompostdosen sin enda. Den som kaster dritt får møkk på hendene ;)

3. mai 2006

Lue hue

Lue på hue på en kveld, nesten. Jeg begynte på strikkekafé i går og fullførte i dag. Et riktig så artig hurtigprosjekt.

A hat in an evening, almost. I started at a knittingcafé yesterday and finished today. Both fun and quick.


Fargene minte meg umiddelbart om min fantastiske bestemor og fargene hun brukte da jeg var liten. Derfor måtte jeg bare ta på meg hennes solbriller, som jeg har tatt godt vare på.

Passformen er helt perfekt, den sitter godt etter hele hodet, uten en pussig tupp i bakhodet som det lett blir.
Oppskriften fant jeg i bladet Simply knitting nr 14. Pinner 5,5 og to nøster. Garnet er Cocoon fra Løve Garn. Det står på etiketten at det er "ren ny uld". I motsetning til det andre garnet som er i møkkete og gammel ull...

The yarns colour remainded me of my lovely grandmother and the colours she used to wear when I was a child. That is why I had to put on her sunglasses, which have been in my loving care since she passed away.

The shape of the hat is perfekt, it fits like a glove, and is very elastic. I found the pattern in Simply Knitting No 14. Needles 5,5 and two skeins Coocon from Løve Garn. 100% wool, warm and soft.


Sol Sikker

Nå har de krokete håpefulle blitt pottet om og har hatt to overnattinger ute.

De burde vært støttet opp for lengst, smekk på fingeren til meg, men jeg håper de retter seg opp med litt statsstøtte. De fikk et par dager med klimatisering, ute på dagen og inne på natten. Men nå har jeg bestemt meg for at de skal få være ute hele døgnet. Neste steg er å plante de som vokser seg størst og sterkest ute i hagen.