30. august 2006

Markørene er kommet

Nå er supershoppen En perlende latter endelig oppdatert med 12 par maskemarkører. Nedenfor ser du en liten smakebit:

De passer opp til pinner 7, og gjør det enda morsommere å strikke. De dingler søtt mens maskene flyver.

24. august 2006

Rosa oktober

Jeg har meldt meg på Rosa Oktober 2006 for å støtte årets Rosa sløyfe-aksjon. Jeg skal lage et hjemmelaget bidrag som skal auksjoneres bort på QXL. Pengene går til Kreftforeningen og Foreningen for brystkreftopererte.

Vil også benytte anledningen til å oppfordre andre hobbyentusiaster til å støtte samme gode sak. Besøk Oktober Rosa 2006s hjemmeside.

23. august 2006

Supershop

Velkommen til premiere på Supershoppen: En perlende latter. Der har jeg lagt ut brosjer for salg, og snart kommer også maskemarkører. Stig inn og ta en titt! :D

22. august 2006

Brå skje

Det forlovede gule skjerfet var en pinlig sen bursdagsgave til kjære mor. Dette måtte plastres, så jeg lagde en brosje som hun kan feste på skjerfet.

I de siste dagene har min perling tatt helt av. Jeg syntes det er utrolig morsomt. Så se ikke bort ifra at disse brosjene, i tillegg til maskemarkører snart blir til salgs :D

21. august 2006

Mytteri!

Gratulerer med 30-års dagen, Maleficum :D Håper vi kan få feire deg og at du kommer på besøk snart.

Happy 30th birthday, Maleficum :D We hope to celebrate you and that you come and visit us soon.

Når en god venn ønsker seg ei strikkelue med dødningehoder på, da blir Supernøtt veldig glad. Ikke noe er mer morsomt enn å strikke for noen som virkelig ønsker seg noe. En glede kun strikkere kan forstå.

When a good friend wishes for a knitted hat with sculls on it, Supernøtt gets very happy. Nothing is more fun than knitting for someone who really wants it. A joy only knitters can understand.


Oppskriften er fra Hello Yarn. Jeg har strikket denne kule lua en gang før, til min samboer. Og alle vil ha en! Denne utgaven ble bedre. Jeg har forbedret meg strikketeknisk og skjønt at jeg bør bruke mindre pinner enn oppskrifter tilsier, fordi jeg strikker løst (mumlet noen om strikkefastetsprøve? ;) ). Derfor var pinner 2,5 perfekt denne gangen. Jeg brukte Dale Falk garn, fordi Dale Hauk produseres ikke lengre.

The pattern is from Hello Yarn. I have knitted this cool hat once before, to my man. And everybody wants one! This edition got better. I have improved as a knitter and realized that I always should use smaller needles than what patterns state, because I knit loosely (did someone just say knittingsample? ;) Therefore needles 2,5 mm was perfect this time. I used Dale Falk yarn, because Dale Hauk has been discontinued.

20. august 2006

Bånn panne

Tilbehørsalongen har nok engang tatt meg med til Garnstudios gratisoppskrifter. Å legge ut oppskriftene på nett er et genialt trekk, man får jo lyst til å strikke absolutt alle oppskrifter. Vi kan bare håpe at andre garnprodusenter oppdager dette og følger velvillig etter.

Augusts oppgave var pannebånd og sjal. Sjalet har jeg strikket før, og måtte rekke opp hele fordi det ble gigantisk stort. Sånn klovnekomisk stort. Målet er å strikke det på nytt med mindre pinner.
Pannebåndet var perfekt å strikke foran tv-en. Alaska var et godt garn å strikke med, jeg likte det godt, dessverre er det lokale fargeutvalget heller stusselig.

Garn: Alaska
Pinner: 4,5 mm
Forbruk: 50 g (1 bunt)
Mønster: Garnstudio

18. august 2006

We shawl overcome

Sl 2-k1-p2sso er ikke en figur i Star Wars. Det er et strikkeuttrykk som fikk mine pinner i kryss. Men Virtuella kom til unnsetning (hva hun ikke vet om strikking er antakelig ikke verd å vite), og fortalte at man skal ta av 2 masker rett sammen, strikke 1 rett og så løfte de 2 maskene over. Det var hele mysteriet med dette sjalet.

Sl 2-k1-p2sso is not a character in Star Wars. It is a knitting expression that got my needles in a twist. But Virtuella came to the rescue (what she does not know about knitting is not worth knowing), and told me to take 2 stiches of knitwise, knit 1 and then lift the 2 stiches over. And that was the mystery with this shawl.

Garn: Varieg Violet hk (Handpaintetyarn.com)
Pinner: 8 mm
Forbruk: 464 g (jepp, jeg har fått meg vekt :))
Mønster: Candle flame shawl av Linda Clark

Jeg startet med et nøste for å se om jeg likte mønsteret. Det ble enda finere enn jeg forestilte meg, og to nøster til ble bestilt. Disse ble hurtig strikket opp, og så ble jeg litt stormannsgal og ville ha det til et kjempesjal. To nøster til. Da nøste fem var på pinnene, skjønte jeg endelig at jeg måtte stoppe i tide. Det er over to meter bredt og blir helt herlig til høsten. Jeg er superfornøyd :D
Man ser veldig godt at garnet er håndfarget og det er tydelige skiller. Men det har jeg bestemt meg for at er sjarmerende. Nemlig :)

Yarn: Varieg Violet hk (Handpaintedyarn.com)
Needles: 8 mm
Amount: 464 g
Pattern: Candle flame shawl by Linda Clark

I started of with one skein to see if I liked the pattern. It was even prettier than I imagined, and two more skeins were ordered. These were knitted easily up, and I got a little big headed and wanted it to be a gigant shawl. Two more skeins. When I was in the middle of skein five, I finally realized that it was time to quit. The shawl is over two meters wide and will be lovely for autum. I am really very pleased :D One can easily see that the yarn is handpainted and there are visible differences between the skeins. But I have decided that it is just charming :)

17. august 2006

Frynsete i kantene

UFO2 er ferdig. Den er gul. Den røyter. Det er gule hår over hele meg, på alle klærne. På arbeidsbordet. I tastaturet. I vannet mitt. I øynene. På gulvet. På Nøtteliten. Jeg skal aldri noensinne benytte Vienna igjen. *)

UFO2 is finished. It is yellow. It sheds. There are yellow hair all over me, on all my clothes. On my desk. In the keyboard. In my glass of water. In my eyes. On the floor. On my little son. I am never ever knitting with Vienna again. *)

Skjerfet har blitt viet spalteplass tidligere. Som nevnt gikk jeg tom for garn, 30 cm før målstreken. Dette er faktisk en dobbel UFO. To ganger i glemmeboken. Det verste er kanskje at jeg har lovt det bort. En bursdagsgave. Forrige mars... Uansett, nå er det ferdig. Rakk opp heklekantene. Garnet røk opptil flere ganger. Lagde lange frynser i stedet. Fra nå av er det glatt garn som gjelder.

Garn: Vienna (Garnstudio)
Pinner: 10
Forbruk: 2 nøster
Mønster: *1 r, 1 kast* 1 r. Gjenta mellom * *

*) Skal bare strikke et sjal i Vienna først...

I have written about this scarf before. As mentioned, I ran out of yarn, with just a few centimeters to go. So this is actually a double UFO. Twice forgotten. The worst part is that I promised it as a birthdaygift. Last March... Anyway, now it is done. The croched edges had to go. The yarn tore off several times, when I undid them. Then I made long fringes instead.

Yarn: Vienna (Garnstudio) 2 skeins
Needles: 10 mm
Pattern: *K1, YO* K1. Repeat from * *

*)I am just going to knit a shawl in Vienna first...


Odessa 11

Denne yndige, pusete luen er til ei jente som ble 11 år i går. Nøtteliten og jeg fikk ikke vært med på feiringen, men jeg håper hun fikk spist masse kake og kost seg :D

Jeg valgte å lage den perleløs, var redd den skulle bli så søt at det iser i tennene. Garnet er fra min hemmelige venn i juni. Brukte svært lite garn, og jeg er sikker på at jeg får en Odessa til ut av samme nøste. I hvert fall en i barnestørrelse.

Garn: Du Store Alpakka
Pinner: 3½
Forbruk: ca 25 g
Mønster: Odessa

16. august 2006

Alltid beret

Med en lite modifisering så lagde jeg Noroluen litt mer volumiøs. Den ble gjort større ved hjelp av litt tykkere pinner, og fellingen ble avsluttet to runder for tidlig.

Den lille dusken var så morsom å lage. Jeg satt med alle koselige følelser fra håndarbeidstimer på barneskolen i magen mens jeg klippet og surret garn. En femmer var mal. En rest alpakka var garn.

Garn: Håndfarget ull
Pinner: 4½ til vrangbord og 5 til glattstrikk
Forbruk: ca 70 g

6. august 2006

Brun og lun

Jeg har meldt meg på en UFO-along. Må rødmende innrømme at jeg har noen UFerdige Objekter liggende. Men nå har jeg ett mindre :)

I have signed up for an UFO-along. With blushing cheeks I must admit I have some UnFinished Objects laying around. But as of today I have one less :)

Sjal får jeg aldri for mange av. Dette luner kanskje mer enn det varmer, men det er delikat, mykt og ekstremt lett. Dette kan vinden raskt blåse langt avgårde.

Garn: Plumet
Pinner: 4½
Heklenål: 5
Forbruk: 50 g
Mønster: Rillestrikk med økning av 1 m pr pinne. Heklekant fra "Hekling - abc for hekleentusiaster"

One can never have to many shawls. This is cosy, delicat, soft and extremly light. The wind can easily get a hold of it and blow it far away.

Yarn: Plumet
Needles: 4,5 mm
Crochet needle:5 mm
Pattern: Garter stitch and CO 1 sts each row. Crochet border from "The Crochet Stitch Bible" by Betty Barnden.

4. august 2006

Maske markert

I går perlet jeg litt igjen. Jeg liker godt å sitte og småfikle litt. Perling er hardt for knærne. Man krabber mye rundt på gulvet for å lete etter bittesmå perler man har mistet.


Lagde fem maskemarkører, og her er tre av dem. Dette er et etterlengtet hjelpemiddel, til nå har jeg benyttet meg av gummistrikker. Disse vil gli lettere og, ikke minst, se lekre ut underveis.
Strikketøyet de er festet på er en UFO (u-ferdig objekt), som nå er fremme i lyset igjen. Det er et sjal i Plumet.

3. august 2006

Et skikkelig hespetre

Jeg har fått meg ei ny venninne. Hun er et skikkelig hespetre.


Jeg har lånt et hespetre av Baglady. Har handlet mange hesper siste tiden, og det ble for tungvint å nøste de opp for hånd. Nå går det som en lek. Det er faktisk litt moro. Så moro at jeg er litt sint på hespetreets vegne. Dets navn er et skjellsord, og jeg kan ikke skjønne annet enn av det er helt ufortjent, så jeg har prøvd å finne ut mer. Dette er det lille jeg har funnet:

hespetre, eg. garnvinde, innretning til å hespe (vinde opp) garn på. Nå i overført betydning om arg, umedgjørlig kvinne.

Hvorfor det har blitt slik, vites ikke, men man kan spekulere litt på egenhånd. Kanskje det var engang en kvinne som jobbet med sitt hespetre og oppførte seg litt vrient og vanskelig?

Som mer sol

Noe visner, andre blomstrer. Noen valmuer står nesten hele sommeren. Øverste bilde er en islandsk valmue. Den er lav og har nesten gjennomsiktige lysegule blader. Og inne i hjertet av blomsten er det de mest forseggjorte detaljer.

Tre av mine klematiser har blitt hardt angrepet av bladvepslarver, i år som i fjor, men denne koser seg i en stor potte på terrassen, og i dag brast første knopp. Og for dere med sterk mage; jeg har klemt ihjel hundrevis av larver med fingrene. Og ja, jeg brukte gummihansker ;)


For et par uker siden var jeg på staudetur. Der så jeg lammeører for første gang. Jeg så mest med fingrene. Det er nesten vanskelig å tro at det er flora og ikke fauna. På samme staudetur kjente jeg igjen ei blid dame (eller jente, tror hun er ganske ung) som stikker meg i armen innimellom. Slett ingen ond handling fra hennes side, hun jobber på et legesenter. Da jeg var der for et par dager siden lurte hun på om jeg hadde fått tak i lammeører. Tenk at hun husket at jeg hadde likt de så godt! Vi var jo en hel buss og det var ikke få planter vi beskuet den dagen. Jeg måtte si til henne at mine turer på hagesentere endte opp tomhendte. Da sier hun at jeg kan få av henne og at hun kan ta det med på plantebyttedagen. Jeg ble så glad, så glad, og smilte hele veien hjem.
Så klipper vi frem til i dag. Da skulle hun faktisk stikke meg i armen. Også hadde hun med lammeøre til meg! Tenk å være så gavmild og omtenksom. Hun hadde sjekket når jeg skulle dit igjen og tatt seg bryet med å spa opp planten fra hagen sin og tatt den med. Jeg måper forsatt. Jeg aner faktisk ikke hva hun heter engang. Men tusen, tusen takk snille damen :D



Tenk at det fins så flotte mennesker. Og planter.

Solsikkert

Solsikkene er i full blomst. Det masse knopper på dem, og jeg som trodde det kun var en blomst per stilk. Pur glede :)


En liten humle forsyner seg. Av hele pakken med frø, er det nå 13 solsikker som har vokst opp. Pakken lovte røde solsikker, men de er mer gulbrune. De koser seg i solveggen, tross flytting når de var ca 30 cm høye. Jeg har hatt hagevandaler på gjentatt besøk, og har derfor valgt å flytte endel blomster nærmere huset.

1. august 2006

Moro Noro

Det går fort med Noro. Hadde jeg hatt muligheten til å sette meg ned og strikke effektivt, så kunne jeg lagd en lue om dagen. I virkeligheten bruker jeg endel tid på å løpe etter Nøtteliten, så da er det greit med prosjekter man kan kaste fra seg, uten å komme ut av avanserte mønstre.

Ønsket bak lua var å ha en lue med en topp. Er ganske fornøyd med formen på lua, den topper seg mer på enn når den ligger flatt.
Andre ønske var å få til felling uten striper, slik det blir hvis man feller på samme sted. Det klarte jeg fint :)

Under: Er det en paprika? Noro gjør det moro.

Jeg klarte ikke å dy meg, jeg måtte ha stilk!

Garn: Noro Kureyon nr 164
Pinner: 4½
Forbruk: 50 g (et nøste)
Mønster: Egen design, se oppskrift under.

Oppskrift:

Tegnforklaring:
r = rett, vr = vrang, sm = sammen

Legg opp 72 masker (str M) på pinner 4½. Strikk vrangbord 2r, 2vr til den måler 3 cm. Fortsett med glattstrikk til luen måler 15 cm. Fell deretter på annenhver omgang, og strikk rett på omgang 2, 4, 6 osv. Det som er inne i * * gjentas ut hele omgangen.

1. omg: *2r sm, 10 r* (66 igjen)
3. omg: 5r, *2r sm, 9r*, 4r (60 igjen)
5. omg: 2r, *2r sm, 8r*, 6r (54 igjen)
7. omg: 6r, *2r sm, 7r*, 1r (48 igjen)
9. omg: 2r, *2 r sm, 6r*, 4r (42 igjen)
11. omg: * 5r, 2 r sm* (36 igjen)
13. omg: *2 r sm, 4r* (30 igjen)
15. omg: 2r, *2 r sm, 3r*, 1 r (24 igjen)
17. omg: *2 r sm, 2r* (18 igjen)
19. omg: *1r, 2 r sm* (12 igjen)
21. omg: *2r sm* (6 igjen)

Trekk tråden igjennom de 6 resterende masker og lag en liten i-cord (hestetømmer) etter eget ønske. Hvis ønskelig, kan luen strikkes 2-3 cm kortere for at den skal sitte helt etter hodet. Lager du luen, setter jeg stor pris på at du linker tilbake til meg :D