22. oktober 2006

Merinometer

Fortsatt frelst av merino måtte jeg ha mer. Mer merino. Flere meter med merino. Et skjerf som jeg kan surre noen ganger rundt halsen og få meg til å glemme sure vinder og iskalde gufs. Og nå har jeg det. Min myke drøm er 2,20 m.

Ved å strikke 1 r og 1 vr trekker skjefet seg sammen slik at det ser ut som om det er glattstrikk på begge sider.

Garn: Symfoni fra Løve Garn
Pinner: 5
Forbruk: 4 nøster à 50g
Mønster: 1 r, 1 vr

Det eneste jeg drømmer om nå, er at dette garnet skal komme i ensfarget.

Kjedelig

Perling er alt annet enn kjedelig. En mørk oktoberkveld for par uker siden tok jeg et smykkekurs. Syv damer, en instruktør og tusenvis av perler. Vi storkoste oss og jeg lærte en masse. Om stoppere, tenger, festing av låser og hvilke materialer man bør bruke.


Den viktigste leksjonen var kanskje at det tar lang tid å lage smykker. Kjedet jeg begynte på kurskvelden ble ikke ferdig, jeg gapte for høyt. Svært inspirert av ny lærdom lagde jeg dette smykket et par dager senere.

Jeg er nok en person som kler meg med relativt lav blingbling faktor, men jeg finner enorm glede å lage alt som glitrer. Halve jobben for meg som smykkemaker består i stoppe meg selv i tide. Dette kjedet er lagd med hverdagen i tankene, enkelt og diskré. Nå gjenstår det bare å ta det i bruk.

11. oktober 2006

Krefttak

Nå er auksjonen i gang! Kom dere på QXL og by by by!


1. oktober 2006

Hey kido!

Flortynt, mykt og med en kant som knirker. Dette har ligget i strikkeveska i lang tid. Har strikket litt i rykk og napp. Ikke fordi det er et vanskelig mønster, men det tok litt tid å få flyt i strikkingen, da de tykkfeldige pinnene ikke er enkle å få inn under tre masker trådtynt garn i slengen. Mønsteret blir diskré og for et utrent strikkeøye kan det se ut som rillestrikk. Men vi vet bedre ;)

Resultatet er litt gammelmodig og søtt. Moro å se hvordan jeg får en smak som inkluderer stadig mer. Strikking utvider horisonten :)

Garn: Multi kido fra Løve Garn, tynn glittertråd og Ancor Artista til heklekanten
Pinner: 5,5
Heklenål: 2,5
Forbruk: ca 50g
Mønster: Mohair hefte fra Rauma, heklekant er picotmasker