19. november 2006

Halsbrekkende

Det skulle bli en hals. Men jeg vil heller kalle den bryst, eller enda mer korrekt - bringe. Enn så nydelig SilkeAlpacaen er, er den tung. Så tung at den siger og henger. Den varmer mykt min hals når jeg tar den på, men etter en stund er den nede på kravebenet.

Mye kan sikkert kompenseres med mindre maskeantall. Redselen for at den ikke skulle passere hodet hindret meg i å lage den trangere, men det er mye å gå på. Glattere garn skal man lete lenge etter og elastikk har det ei. Men det er det perfekte kløfrialternativ og hovedgrunnen til at den endte opp i min hals, unnskyld - bringe.

Garn: SilkeAlpaca fra Drops
Pinner: 4,5
Forbruk: 100 g (2 nøster)
Mønster: 90 m. 3 r, 2 vr

Brosjen er emaljert og kjøpt på bruktmesse et par helger siden. Den minner meg om min grandtante og når jeg lekte i smykkeskrinet hennes som liten.

6. november 2006

Sukkerspunnet

Denne får man nesten hull i tennene av. 80-talls pasteller i skjønn reunion; armånd i sene og glassperler.

I et par måneder nå har det vært mitt strikke-en-pinne-mens-pc-en-skrur-seg-på prosjekt. Svært sakte har det steget frem. Det var meget mer pirkete enn jeg trodde å strikke i disse materialer. Perlene sklir lekende lett og gjerne feil vei. Men enorme muligheter for alskens perler. Og mer slitesterkt enn sene skal man lete lenge etter.

Sene: Supplemax 02,5mm
Pynt: Glassperler
Pinner: 5

Dette har jeg tenkt veldig lenge på at jeg skulle lage, og omsider er det gjort. Et helt idiotsikkert smykke for allergikere er det også.

5. november 2006

I ville vesten

Dette var en lang vest å bleke. Med mye prøving og felling. Men en stor terskel er brutt; mitt første store strikkeplagg. Kanskje dette blir mitt steg inn i de ekte strikkeres rekker? Mønsteret er en prototype fra Baglady. Hun er flere hakk under meg i størrelse, så prøvelapp og litt beregning har blitt utført.

Til tross for mye prøving på kroppen underveis, så har vrangborden blitt for lang. Den ender midt på puppen, selv om den ikke gjorde det før jeg kitchener stiched sammen skuldrene. Den skal være rett under bysten. Litt snodig at den kryper opp på dette viset, eller er dette noe som dere erfarne strikkere vet alt om? Tanken er at den skal være elastisk i livet, og dermed skal man ikke trenge å legge ut når man begynner med glattstrikk over bysten.

Første forsøk på ermhulefelling og for- og bakstykke måtte rekkes opp. En setning hadde falt bort i oppskriften og jeg endte opp med en brytertrøye. Så dristig er jeg ikke, så jeg rakk opp og begynte på nytt fra vrangborden.

Garn: Wonderful bm fra handpaintedyarn.com
Pinner: 5,5
Forbruk: 331g
Mønster: Baglady

Selv om den ikke ble helt slik jeg ønsket, så er jeg veldig fornøyd med meg selv som ikke ga opp og fullførte no' stort.

Nå skal jeg gå og ta meg et par pinner ;)