14. januar 2007

Skjarf

Det er ikke et skjerf, det er ikke et sjal - det er et skjarf! Jeg har lekt litt med definisjoner og former. Alle mine skjerf er rektangler, nå ville jeg gå for triangel.

Garnet er for tykt til at man unngår at den klumper seg i nakken (huskelapp: strikk i tynnere garn neste gang). Den er ikke så fin knyttet, men helt genial med nål eller brosje. Brosjen er også hjemmelagd.
Å få tatt bilde av den viste seg ikke lett. Men i går stakk solen fram og da var jeg kjapp på avtrekkeren. Og fargen, sukk, den bare forguder jeg. Er i gang med genser i samme farge.

Garn: Velvet Grapes bc
Pinner: 6
Forbruk: 100 g
Mønster: Egenkomponert

13. januar 2007

Puddelrock

Dette er julegaven som ikke ble ferdig i tide. Et ullskjerf med puddeldekor. Det fine med jul er at det skjer en gang i året, slik at skjerfet kan få en sjanse til.

Garn: Forest green hk og Forest green hnb
Pinner: 6
Mønster: Eget hode

PS: Intet dyr ble skadet for at dette skjerfet skulle bli til.

7. januar 2007

Å tigge, tugger, har tagget

Det tok litt tid før jeg skjønte hva det betydde å bli tagget. For meg var det noen irriterende spraybokssignaturer på en vegg nær deg. Eller rett og slett html-programmering. Men nå har jeg sett lyset og jeg har blitt tagget av FlinkFink. En svært talentfugl fink.

Reglene er å skrive 6 rare ting om seg selv og så sende den videre til 6 andre. Så må man si i fra til de andre at de er tagget.

1. Jeg liker veldig godt å spille dataspill. Min første datamaskin var en Amstrad 464, det var i de dager hvor spillene måtte lastes inn fra kassett. Om dagen spiller jeg Gothic III, og har totalt rømt inn i denne fantasiverdenen.

2. Jeg samler på tegneserier. Det begynte med Sprint når jeg gikk på ungdomsskolen.

3. Når jeg går i fra bilen må jeg alltid dobbeltsjekke at jeg husket å låse døra. Det hender jeg går tilbake et godt stykke for å kontrollere (og det har hendt at jeg har glemt det...)

4. Jeg er skrekkelig leken. Fint for Nøtteliten (snart to) nå, men det kommer til å bli pinlig for han når han er 16 og har kamerater på besøk. "Ikke bry dere om meg, jeg skal bare bygge litt lego".

5. Jeg er dronningen over ubestemmelighet. Skal jeg kjøpe genseren i lysblått eller oransje? Har økonomien tillatt det, har jeg måtte kjøpt begge bare for å komme meg videre i livet.

6. Jeg har en humor sortere enn Spøkelseskladden. Jeg ler av politisk ukorrekte vitser og de snodigste ting. Men blir ille berørt av vitser som omhandler sex.

Dette var litt flaut og litt moro. Og den beste delen er at man kan tagge videre. Gjerne til noen du er litt nyskjerrig på ;) Så herved tagger jeg FiberFeber, Johan, Grete, Hedvig, Smileull og HildeC.

Charmerende

Jeg har lenge hatt lyst til å lære meg og lage charmsarmbånd. Dessverre ble jeg syk til kurset jeg hadde meldt meg på, så jeg måtte prøve meg frem på egenhånd.

Så moralen er at motivasjon og riktige tenger kommer man lengre enn langt med :)

Fri Frilly

Nå kan jeg presentere en av årets julegaver. Min tante fikk Frilly Scarf med brosje. Skjerfet er varmere i fargen i det virkelige liv. I år kom høsten til jul.

Oppskrift på skjerfet fant jeg hos knits by toveb, tusen takk!

Garn: Autumn Forest bc og Silke-Alpaca fra Drops
Pinner: 6 og 4
Forbruk: 100 + 100 g


Og det morsomste av alt er at jeg har sett henne bruke dem, opptil flere ganger :)