30. mars 2007

Shelly Long

Eller mitt irske skjerf, som min samboer kaller det. Jeg skjønner godt hva han mener, det er litt kløveraktig. Det er faktisk nesten prikkete, hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at garnet har sans for humor.

2,40 m med frynser, men kun 12 cm bredt, skikkelig lyktestolpefasong.


Et realt vårskjerf, hurra for vår! Har forøvrig allerede sådd blå erteblomster og tusenfryd. Det spirer på kjøkkenbenken. Jord og gjødsel til bedene er innkjøpt, her skal det gros :D

Garn: Huertas bc
Heklenål: 5
Forbruk: 2 nøster à 100 g
Mønster: Shelly

29. mars 2007

Sjel den

Denne lua er mer Blåggdamas fortjeneste enn min. Alt jeg har gjort er å strikke den, hun har ordnet med både garn og oppskrift. Det virker kanskje ikke så uvanlig, men når jeg nevner at hun bor i Bergen og jeg har aldri truffet henne, så blir dette alt annet en vanlig. Må bare takke en gang til - tusen takk! :D

Vi gjorde et bytte, maskemarkører mot garn. Simpelthen en genial måte å handle på. Og jeg fryder meg over det faktum at vi i vår digitale bloggverden benytter metoder fra føydalismen, når vi bare kan dra kredittkortet i en terminal. Hurra for byttetjenester, dette vil jeg gjerne gjøre igjen - og igjen.

Garn: Kid Classic fra Rowan i fargen Crushed Velvet
Pinner: 4 og 4,5
Forbruk: Litt over 1 nøste
Mønster: Soul av Kim Hargreaves

PS: Det er egentlig ikke dusk i oppskriften. Kall meg bare duskedama ;) DS

25. mars 2007

Sidesjal

For å finne den perfekte sjalform har jeg testet ut litt forskjellige måter å strikke sjal på. Med det mener jeg at jeg har strikket et sideveis og et nedenfra og opp. Dette er vinneren - sidesjalet, det som ble strikket fra snipp til snipp.

Fra før av har jeg strikket sjal og økt med en hver omgang. Disse ble for lange før de rakk å bli brede nok til mine skuldre. Min første idé ble å legge ut to hver omgang, det ble ikke så aller verst (og vil bli omtalt i en kommende post), men kunne ønske at sjalet ble en tanke dypere. Så snudde jeg strikketøyet 90 grader og begynte i den ene snippen. Økte en maske annen hver omgang, og minket tilsvarende etter halvveis. Og det ble helt perfekt fasong, jubalong :D

Garn: Emerald Viv bc
Pinner: 6
Forbruk: 3 nøster à 100 g
Mønster: Dobbel perlestrikk

24. mars 2007

Vrangebilde

Da min tante så dette settet, bestilte hun seg umiddelbart en lik lue. Men med det hun kalte "vrange farger", altså de samme fargene, men i annen kombinasjon. Som passet perfekt til de mengdene jeg hadde igjen av de respektive farger.

Garn: Misti fra Du Store Alpakka
Pinner: 5
Heklenål: 5
Mønster: Eget design

5. mars 2007

Raggland

Nå er jeg fornøyd med meg selv, jeg har strikket min første genser. Med utgangspunkt i dette mønsteret fra Drops, litt modifikasjoner og prøvelapper ble den til. Tykt garn og pinner 6 var tingen. Jeg kan ikke si at det gikk rasende fort, men jeg er virkelig tent på å strikke flere gensere.

Jeg hadde ikke de største forutsetningene for å bestemme meg for type armfelling. Men siden montering ikke virket så fristende, falt valget på raglanfelling. Jeg trodde det skulle være så komplisert, men det var det ikke. Kort forklaring fra Baglady og jeg var i gang. Kan for moro skyld kort oppsummere hennes forklaring: ved hvert møte av genser og arm, 2 rett sammen, 1 løs av, strikk 1, løft den løse over. Så får man slike fine skjøter som vist under.



Garn: Frutos del Bosque BC fra handpaintedyarn.com
Pinner: 5 og 6
Forbruk: 560 g

Må bare påpeke at jeg syntes ikke det var en avskrekkende mengde garn til en hel genser. Jeg må bare skryte litt av handpaintedyarn.com, for når jeg trengte mer garn til genseren, var de tom for denne vakre fargen. Da jeg spurte når de ville lage mer, fikk jeg svar at de kunne farge et parti spesielt til meg, det var bare å si i fra hvor mange bunter jeg trengte. Snakk om service! :D

1. mars 2007

Flette-Mette

Enda et sett ut i live. Fletten i midten av skjerfet, den ble til først. Min første flette, la oss kalle henne Mette. Mette ble liggende ferdig ganske lenge, for jeg lånte bort heklenålen jeg trengte til borden rundt til kjære mor. Og når den kom hjem, måtte jeg prøve meg litt frem på hva slags kant jeg ønsket.

Det jeg har oppdaget som litt vanskelig i forhold til hekleborder på strikkeplagg, er at heklemaskeantallet ikke nødvendigvis blir riktig i forhold til antall strikkede masker. Her ble formelen en fastmaske i hver sin strikkemaske x 2, hopp over en strikkemaske, og gjenta. Dette for å få riktig fasthet i kanten rundt. Skulle gjerne hatt en fasit på dette, i stedet for å måtte finne opp hjulet hver gang. Blir veldig glad hvis dere ønsker å dele deres erfaringer :)

I mangel av målestokk og modell, kan jeg nevne at skjefet går akkurat rundt halsen, og må festes med brosje.


Jeg har oppdaget at jeg begynner å få mengder av skjerf og luer som ikke passer så godt sammen, så dette ville jeg gjøre noe med. Slik at jeg enten nå lager noe som passer til noe jeg allerede har, eller gå for hele sett. I luen er flettemønsteret gjentatt 7 ganger. Droppet hele heklekanten, da dette ble litt for mamelukaktig, men tok to runder med fastmasker. Også klarte jeg ikke la være og lage stilk.

Under: Nærbilde av flettemønsteret.


Garn: Wine Red bc fra Handpaintedyarn.com
Pinner: 5
Heklenål: 5
Forbruk: 150 g
Mønster: Eget design