26. august 2007

P-gjengen

Det var vel uungåelig. Pelle har begynt å vanke med en lokal gjeng.

Den beryktede P-gjengen. Sett fra venstre: Pelargonium panduriforme, Pelle (Sancho Panza?! noen som vet?), Pelargonium gibossum (får gule blomster som dufter banan om natten), Pelargonium Odoratissimum (med herlig epleduft og bladene er som fløyel, har små hvite blomster), sitron (lys lilla) og Honeywood Suzanne.

Alle nye er fra galleri Natthagen, hvis innehavere er svært aktive i Norsk Pelargoniumforening. Selv har de over 200 sorter! De fortalte at terrakottapotter var best til Pelliser, så da ble seks potter skrubbet og rengjort til dem. Pelle er som tenåringer flest, han vil jo ha det alle andre går i, så han måtte også pottes om. Som den ettergivende mor jeg er ;)

20. august 2007

Smukke smykker

Det litt upopulære sommerværet har hatt sine lyse stunder. Rundt kjøkkenbordet med tang og tålmodighet.

Og jeg trenger litt hjelp fra dere.


Anhenget er lagd slik at den kan benyttes både som veskepynt og halskjede. Det kan enkelt tas av kjedet og tres på en kortere kulelenke.


Det rosa/grå og det grønne anhenget har hengt rundt halsen min annenhver dag i sommer.



Over vises anhenget med kulelenken som benyttes til å feste det rundt veskens håndtak.


Disse to nederste benyttes kun som anheng rundt halsen. De vil bli for store og skjøre til en medfarten en veske vil få.


Jeg har meldt meg på OktoberRosa aksjonen i år også. I fjor brakte Veskebalansen med dinglenål inn 400 kr til Kreftforeningen og brystkreftaksjonen. I år vil jeg gjerne ha hjelp fra dere. Hva skal jeg lage i år? Når man sirkler rundt sin egen halvkreative navle, kan man lett miste av syne hva som er likandes for andre også. Derfor håper jeg at dere kan styre meg i riktig retning. Referanser er lov, både farge, materiale og form. Takker på forhånd for alle innspill :)

18. august 2007

HVA - Hemmelig Venn August

For en herlig start på helgen :) I dag hadde Pat vært innom med pakke til meg. Og den kom veldig langt nordfra, og jeg tror sannelig at den tok med seg finværet derfra også.

To skjønne nøster i Dover Idena i en herlig petroleumsblå farge med sjatteringer.

Disse flotte pulsvarmerene i Pt2 var pakket inn i skikkelig skummelt sort papir med edderkopper på. Burde tatt bilde av det også, men jeg eier null selvkontroll når det gjelder gaver... Jeg har svinset litt rundt med de i dag, til tross varmt vær. Og jeg har tittet og tenkt så det knaker på hvordan hun har fått til det flotte mønstert. Fargen er delikat lysegrå og passer til alt.


Også må jeg selvsagt ikke glemme at jeg fikk to poser med Kool Aid og en koselig hilsen. Gleder meg til å farge garn!

Tusen hjertelig takk, min hemmelige venn i nord :D Jeg er supernøttefornøyd!

Elle Pelle

Pelle har fått knopper! Jeg føler meg nesten som en vordende bestemor.

Pelle bærer litt preg av en sommer med mye nedbør, noen blader har fått gule kanter. Men han har også blitt stor og sterk, litt lang og smal, men det skal formes bedre neste sesong. For han skal overvintre i vinduskarmen i et kjølig vaskerom. Litt tidlig og tenke på det enda, først skal hans knopper springe ut og fortrylle oss.

Endelig har jeg fått kjøpt meg nytt kamera (hurra for skattepenger!) en Nikon D80. Dette er det første bildet jeg tok og kameraet virker helt vidunderlig. Også er det så deilig og slippe den forsinkelsen mitt digitale kompaktkamera hadde. Det ble ikke akkurat øyeblikksbilder av det. Og nå skal jeg ta bilder av Hemmelig Venn August pakken.

15. august 2007

Hostesaftekling

Jeg har aldri klart å bare ha et prosjekt av gangen. Det er sikkert opp mot hundre oppskrifter jeg har printet ut som ligger og venter på meg, i tillegg til alle ideer som suser rundt oppe i hodet (noen ender til og med opp på papiret). Nå stod Kosteskafthekling for tur.

Første gangen jeg så denne teknikken var hos Hilde C., så dukket den opp igjen hos Lena og hun har lagt ut en lettfattelig oppskrift.

Pinne 25 mm er utlånt av Umulie (snille damen :D) og heklenålen er 8 mm. 25 masker på pinnen og garnet er Mohair Lux.

Hurra for inspirasjon, pinnelån og oppskriften! Takk og takk igjen!

13. august 2007

Råkk'n'Blogg

Jeg har blitt nominert på det mest ærefulle viset av Elisabeth Augusta og Synnøve :D

Og nå skal jeg nominere videre. Slik jeg har forstått det, skal man nominere de fem bloggene man besøker mest og finner inspirasjon fra. Men jeg klarer ikke nevne bare fem. Jeg har nemlig over 180 blogger på min Bloglinesliste som jeg titter innom nesten daglig, og som er en utømmelig kilde til hobbylyst og skapertrang. Tusen takk til dere alle sammen - dere råkker!

2. august 2007

Jukselapper

Det var ikke lange stunden jeg klarte å la heklenål og lappelyst ligge på hylla. Selv om Bestemorruteteppet mitt ble en lang affære og monteringsangsten ikke har sluppet taket, så befinner jeg meg i Lappeland igjen. Og denne gangen skal jeg montere underveis, nemlig ;)

Inspirasjonen til dette teppet kommer fra Babette Blanket. Bea har allerede lagd et og var så snill at hun la ut ruteoppskriften. I tillegg til henne vil jeg også takke Blåggdama, Pus og Baglady for hjelp, undervisning, tips og moralsk støtte :D

Dette er mitt langtids TV-prosjekt, som jeg skal kose meg med mens jeg lar meg underholde av "dumburken". Jeg startet min strikkekarriere som ihuget tover, og planen er å bruke restene fra den epoken til dette teppet. Dale Heilo med heklenål nr 4,5. Det var en del arbeid med å lage testlapper med forskjellige heklenålestørrelser. Jeg prøvde til og med å kutte ned på stavantallet, fordi de ble så bulkete, men det var en skikkelig dårlig idé. Nå er lappene sikkerhetsklarert av Pus, og vi har funnet ut at 4,5 bulker seg akkurat passe og vil bli perfekt når lappene er sammensydd.