25. januar 2008

Kanskje kammer kongen?

Den siste uken har jeg hatt stor glede av å blande fiber med kammer. Kan ikke stikke under et bord at jeg er svært fornøyd med resultatet. Alpakka, pelsull og merino ble forenet på brutalt vis. Kammene er svært spisse og det perfekte mordvåpen i en grusom skrekkfilm.


Prosessen bak garnet er tidkrevende, bak denne bunten på 145 gr ligger ca tre arbeidsdager. Så hele prosessen blir kanskje litt zen?

20. januar 2008

To underlig gråsprengte

Jeg hadde engang en Harald. Han var verdens flotteste katt. Min venninne har også en Harald. Av den tobeinte sorten. Og han har jeg strikket lue til. Selvfølgelig er garnet i lua like grått som min Haralds pels var.


Det har blitt en del artige navneforvirringer med to Haralder. Spesielt siden begge lød navnet sitt. Min Harald og jeg fant hverandre en gang jeg skulle være med ei venninne å hjelpe til hos Dyrebeskyttelsen. Han hadde blitt funnet i Slottsparken, tyggende sneiper. Så hva var mer naturlig enn at han ble oppkalt etter kongen, siden han ble funnet i hans park?

Dessverre fikk den pelskledte Harald diabetes og døde for tre år siden. Vi var hos den dyre legen og han fikk insulinsprøyter. Og leksjonen om at man ikke alltid skal holde liv i dyrene for enhver pris lærte jeg da, den harde måten.

Lua er fantastisk myk og varm. Strikket i Haralds ånd for Harald. Det fantastiske med det grå Misti-garnet er at det er litt melert og det gir en flott dimensjon til luen. Det blir helt klart flere luer i dette garnet med tid og stunder.

Garn: Misti (Du Store Alpakka)
Pinner: 5,5
Forbruk: 2 nøster á 50 gr
Mønster: Haraldluen (eget design)

Luen ble overlevert med piker, vin og sang i går. I dag fikk jeg allerede bestilling på flere. Alle liker en varm, myk og kløfri lue.

16. januar 2008

HamKam

Dette kan vel strengt tatt kalles babyull, da det er min første hjemmekammede ull. Jeg jubler over resultatet, selv om det ikke kommer så godt frem på bildet, ble det akkurat slik jeg ønsket.

Instruksjonene for kamming fant jeg her: Rexenne, som også har flere opplæringsnutter på sin hjemmeside Crow Calling Woman. Mine nye kammerater er kjøpt hos Spinnvilt og dalte ned i postkassen min på selveste juleaften. I dag erklærte jeg Nøtteliten for frisk og sendte han i barnehagen, og jeg fått litt etterlengtet hobbytid. Ahh! :D

Rundjult

Jeg lagde flere armbånd før jul, dette spesielt med tanke på julfeiring og pynting. I tradisjonelt rødt.

Det ble lagd for å høre til dette anhenget. Fikk brukt dem på selveste juleaften.

Og her ser man forskjellen i fargegjengivelse på bilde, disse har like farger i virkeligheten.

3. januar 2008

Gjennomfall

Ble ferdig med FBS III i romjulen. Med god margarin. Ble også ferdig med kosteskafthekleskjerfet mitt, som nå venter på litt kantpynt.


Ellers har dette vært tidenes drittjul. Vi lå rett ut hele familien - hele romjula og måtte avlyse alle selskapligheter. Jeg hadde masse hobbyplaner, kjøpte julegave til meg selv slik at jeg kunne kamme min egen ull. Men ulla måtte greie seg selv. Er nå superlykkelig over at alle er friske og dvaske igjen, og vi fikk en herlig nyttårsfeiring som både store og små satte veldig pris på.

Garn: Verde Mostaza lc (handpaintedyarn.com)
Pinner: 4,5
Forbruk: I underkant av 80 g
Mønster: Flower Basket Shawl av Evelyn A. Clark. Denne gang med 11 rapporter.

Ønsker dere alle et riktig godt nøtt år! :D