22. april 2008

Lunefugl

Endelig er våren her og jeg har omsider fuglekasser. Hele fem stykker har min kollegas bestefar snekret til meg. To store til kjøttmeis og svart og hvit fluesnapper og tre mindre til blåveis, svartmeis og løvmeis.

Fire får rekkehus, eller kjedet enebolig som min kollega påpekte at det heter nå, og en heldig utvalgt får enebolig i eget tre. Så da gjenstår det å se om de vil trives i den boformen. Kvitre kvitre, her er det husrom!

PS: Kanskje jeg bør henge ut litt lokkemat til dem?

Oppdatering: Jeg har fått leietaker! I 2b flyttet det lørdag inn en kjøttmeis (Parus major). Er veldig glad, trodde kanskje det ville ta et år før de var i bruk. Nå gjenstår det for kanonfotografen og knipse den lille pippipen. Foreløpig har den vært raskere enn utløserfingeren. I mellomtiden kan dere se fantastiske fuglebilder i Hilde Cs blogg.

13. april 2008

Kom fort sjal

Jeg har en tidsskriftsamler full av oppskrifter jeg har lyst til å strikke. Denne sjaloppskriften har ligget der svært lenge og ventet, først og fremst fordi jeg lenge trodde det var en poncho. Heldigvis har jeg blitt bedre på å lese oppskrifter, slik at den nå har fått lov til å bli et luksussjal i Noro Silk Garden.

Mønsteret var ikke så fremmed heller, og siden jeg før har strikket to tilsvarende bølgemønster som skjerf (se her og her), gikk det veldig greit. Oppskriften ser veldig lang ut, men det er fordi den er skrevet for de som trenger å få det inn med teskje. Sånne som meg.

Garn: Noro Silk Garden № 47
Pinner: 5,5
Forbruk: 7 nøster á 50 gr
Mønster: Feather and Fan Comfort Shawl