18. mai 2008

Halvpatentkontoret

Da kan jeg røpe hva jeg har brukt 17. mai-helgen til; oppvaskkluter. Hos oss ble det Norge i grått, rosa og svart. Den grå er det som ble til overs etter handlenettet, og etter den kom lysten til å strikke flere.

Halvpatentstrikk er usedvanlig elastisk, og den er rask å strikke. Men det jeg egentlig hadde tenkt å teste ut var patentstrikk, uten noe halveis over seg. Så hvis noen kjenner oppskriften på det, spre det glade budskap :D
Og for de som vil prøve halvpatent:

Halvpatentstrikk
Legg opp et oddetall antall masker.
1. p: rett
2. p: *1 vrang, 1 rett ned i masken under den første på venstre pinne* gjenta mellom * *, 1 vrang
Gjenta pinne 1 og 2.


Garn: Paris 100 % bomull (Drops)
Pinner: 5,5
Forbruk: 1 nøste (50 g) pr klut
Mønster: Halvpatent (la opp 35 masker)

Da gjenstår det bare å ta oppvasken etter helga ;)

10. mai 2008

P2

Frafallet i P-gjengen i vinter har blitt erstattet med; Betwixt (t.h. på bildet) og Julussdalen oransje, sistnevnte oppkalt etter dalen morplanten bor.
Om det var et gjengoppgjør, eller om de klarte å bryte ut av gjenglivet, vites ikke, men P. panduriforme og Honeywood Susan er ikke medlemmer lenger. Kanskje de er med i et vitnebeskyttelsesprogram?


De flotte pottene kjøpte jeg sammen med pelargoniumene, på Galleri Natthagen. Keramiker Liv Kristin Espelien har lagd dem. En kjærkommen forandring til de standard terrakottapottene som resten av P-gjengen har.

6. mai 2008

Netthandel

Miljøbølgen har skylt over meg også, her resirkuleres smitt og smule. Plastikkposer er skikkelig "ut", og det er fint for meg og mitt nye handlenett.

Når en along med handlenett startet, ble jeg kjapt fanget i nettet. Her fikk jeg slått to fluer i samme smekk; både vært miljøbevisst og holdt på med min yndlingshobby.

Garn: Paris 100 % bomull (Drops)
Pinner: 5,5 og 4,5
Forbruk: 2,5 nøster á 50 gr
Mønster: Elisa Nest Tote


Nettet er meget tøyelig, men forhåpentligvis sterkt. Tre epler fikk det til å doble lengden sin, så det siger, men det var forventet. At det er strikket som et rektangel og heklet sammen i siden, vil forhåpentlig styrke ved tung ballast. Kanskje jeg strikker et til på rundpinne, for å se forskjellen. Sommeren er forhåpentlig lang, og dette er perfekt sommerstrikk. Håndtaket er en genistrek, så det kommer jeg helt klart til å benytte ved senere hankestrikk.