29. juni 2008

PIFfikrydder

I begynnelsen av uka sendte jeg ut mine PIF gaver. Alle skulle få på likt, men jeg tenkte ikke på at det er ferietid nå. Dolci har bekreftet at hun har mottatt sin, og dermed kan jeg trygt vise frem hva jeg lagde til henne.

Jeg må tilstå at jeg har fisket litt etter fargeønsker fra mine PIF-mottakere, og Dolci sa at hun likte blått. Det gjør jeg også, og har overrasket meg selv med hvor godt jeg liker det sammen med rosa. Heldigvis liker Dolci det også :)

RedRobin og Eva har en overraskelse som venter i postkassa når de kommer tilbake.

Og jeg sitter her og kjenner at man skal ikke undervurdere giverglede :D

Oppdatering 30/6: Eva har mottatt sin også, hun fikk garn.
Oppdatering 3/7: Red Robin har også fått sin gave. God at alle har kommet vel frem.

28. juni 2008

Trippeltagg

Noen pris for rask respons til tagging, det får jeg nok ikke. Men jeg blir fryktelig glad når jeg får en award, og skal nå prøve å dele gleden videre. La oss håpe dette resulterer i enda mer kreativitet og glede à la snøball style :)

Fra Petronella


Fra HildeC og Trinemor.

Fra Baglady, Umulie og Gurimalla.

Tusen takk alle sammen! Dere er alle på min Bloglines liste, og jeg setter også stor pris på deres blogger.

Det er et hav av bloggere som er talentfulle og kreative, men jeg må tilstå at det er noen jeg sjekker før enn andre hvis jeg ser de har oppdatert. Disse er:
Fiber Feber
med pinner
Hildes hekle-strikkeri-hurra!
dalinda - Plonka
evas univers
Strikkepinner og andre pinner...

Keep up the good work! Og ikke føl dere forpliktet til å tagge videre, da noen av dere allerede har fått disse awardene. Men kaller lysten, så er alt lov!

15. juni 2008

Et 80-talls show

Nå har jeg beveget meg fra gul-oransje-brune 70-tallet til det pastellrike 80-tallet. Kan late som om det har vært planen å jobbe meg igjennom ti-årene, men så snedig har jeg ikke vært. Denne gangen ;)

Mest lys blå, litt hvitt og mye rosa. De rosa fargene var skikkelig cerise, men i selskap med alle blåtonene og hvit, ble utrykket ganske dust. Garnet er 2-trådet og består av en tråd spunnet av Colonial ull i blå-turkis fra Spinnulla. Den andre tråden har jeg kammet sammen merino, pelsull, soya, Shetlandsull, alpakka, Angelina, nylon (glitter) og litt tussa silke. Litt for mykhet, litt for tekstur og litt som glitrer. Og det er ull alt som glitrer, nesten ;)


Ruggen er på 219 g. Min største så langt! Ønsket var å lage et tykkere garn, men det høres lettere ut enn det er. Foretrekke (pre-draft) er min venn og vi må bli enda bedre kjent for at jeg skal få til så tykt garn som jeg ønsker.

Over: Kammet fiber klar til å bli tråd to. Med dette garnet fikk jeg min første spinne-ute-opplevelse. Har gledet meg til det siden jeg begynte å spinne september i fjor, så forventningene var skyhøye, men innfridde på alle punkter, jippi! :D

8. juni 2008

Crocodile goes to Honeywood

P-gjengen vokser i rekordfart, og da snakker jeg ikke bare om personlig vekst, men også i antall medlemmer. Ved forrige telling var det 19 aktive medlemmer, og etter tur med Staudeklubben til Hagemo lørdag, er det 26. Og jeg med mitt enorme pottelager befinner meg plutselig potteløs!

Over: Honeywood Suzanne som akkurat holder på å springe ut full blomst.

Prøvde meg på denne frøkna i fjor også, men hun likte ikke vinteren. Vakker som hun er, ville jeg gjerne prøve en gang til.

Under: Crocodile (Pelargonium peltatum), nykomling med svært spennende bladverk.

Nå må jeg ut å kjøpe flere potter. Har noen av dere prøvd å male terrakottapotter? Jeg har så lyst til å pynte litt på dem, men vil fortsatt at de "puster" og at malingen skal holde seg. Noe som kan være en motsetning. Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet :D

Alle pelargoniumentusiaster ta dere en tur hit: Pelargoniumnettet