26. august 2008

Sort magi

Det blomstrer, ingen tegn til høst i P-gjengen. Selv om temperaturen ikke er særlig høy, og det er grått og regn, koser de seg fortsatt ute. Når er det egentlig på tide å ta dem inn? Det bør kanskje ikke være sånn at de kommer rett fra kjølig ute til varmt inne, eller?


Over: Mrs JC Mappin' har søte blomster i tillegg til bicolor bladverk. Pen både med og uten blomster.


Over: Black magic har kronblader som ser ut som fløyel. Den skal være en hengepelargonium, men min står fortsatt rett opp. Kanskje den ikke ser noen grunn til å henge med hodet selv om det er dårlig vær?

7. august 2008

P3

Nå har P-gjengen havnet på andre siden av 40. De har tatt over terrassen, og det er ikke få terrakottapotter jeg har handlet denne sommeren. En samling på 10 potter stå nå renvasket på kjøkkenbenken og venter på å huse nykomlingene.

Over: P. denticulatum (Pine) i blomst. De er ikke store, men passer flott sammen med det taggete bladverket. Det var svært koselig å komme hjem til disse lilla ansiktene som tittet på meg igjennom kjøkkenvinduet. Jeg kunne ikke ta sjansen på å ha de ute i grillende sol og ødeleggende regn mens jeg var på ferie. Og denne sommeren har hatt alt.


Over: Creamy Nutmeg lever opp til navnet sitt og dufter muskat. Denne sjarmerer meg i senk med sine små, men mange blader.

Under: Denne har det herlige navnet Kumuzura. Blader med rød eller rosaskjær er jeg svak for. Det blir spennende å se hva slags blomster som dukker opp. Noen som vet?



3. august 2008

Mr. Fancy Plants

Jeg har lenge vært så lei de trehvite plantepinnene og de grønne plastikk festene. Pyntesyk og dillete som jeg er, har jeg derfor lagd Mr. Fancy Plants - støtte og pynt for jålete planter (og eiere).


Den får i disse dager sitt første møte med planteglade mennesker, de skal selges på Torgdager på Galleri Natthagen. Første ladning går til inntekt for Dignity prosjektet.

Jeg er svært spent på mottakelsen. Så nå reiser jeg bort dit selv for å titte på kjøpe pelargoniumer og se på alt annet fint de har å selge der.