24. oktober 2008

I ull blomst

Jeg re-oppdaget et av mine egne mønstre da jeg snublet over en blogger som hadde benyttet det. Egentlig litt komisk, at jeg måtte bli påminnet hva jeg selv har lagd. Godt jeg fører nøye beskrivelser i bloggen av garnmengde og pinnestørrelser, det har reddet meg mange ganger. Håper de er litt til nytte for deg også :)

Bare jeg syr inn trådene pent nok, kan luen benyttes på vrangen også. Garnet kommer nesten enda bedre til sin rett med innsiden ut. Det kan se ut som om alle små, fargerike fiberklumper har havnet der.

Garn: Noro Blossom
Pinner: 4,5 mm
Forbruk: 50 gram
Mønster: Moro Noro

18. oktober 2008

Grønt lys

Skal si at nytt bloggutseende virkelig ga meg fornyet bloggiver! Blogging ble plutselig like moro som da jeg startet i mars 2006. Dessverre har ikke produksjonshastigheten eller mengde håndarbeide vært så høy at jeg har fått skikkelig bloggfart, men endelig kan jeg presentere en ny hals og et anheng.

Halsen er strikket etter samme mønster som denne halsen. Garnet er fra Handpaintedyarn.com.

Anhenget ble til mens jeg holdt på med Mr Fancy Plants og lagde fem planteringer til P. gibbosum. Når planteringene lå ferdige på bordet, syntes jeg de var så lekre sammen at jeg lagde et anheng i like perler. Så nå har planten min og jeg matchende smykker. Det vil jeg tro ikke så mange kan skryte av :)

11. oktober 2008

Kalorismil

Endelig noe som inneholder ordet kalori uten å være fetende. På strikkekafé for et par uker siden hadde vi alle med garn og pinner til å strikke hver vår Calorimetry.

Racerstrikker Missteee gikk kjapt inn i ledelsen, og fullførte på under tre timer. Jeg fullførte dagen derpå, for å oppdage at den er en god del for stor. Både litt for lang og alt for bred. Så hvis du vurderer å strikke denne, drister jeg meg til å anbefale et mindre maskeantall enn i oppskriften. Dette tror jeg medstrikker Baglady, også kan skrive under på.


Lagt rett ut, smiler den. Det gjør jeg også, til tross for at den ikke passer perfekt. For jeg liker den veldig godt og tror den vil være riktig så kledelig i en smalere variant. Frem med pinnene igjen!

8. oktober 2008

StrikkePikene

Nå skal jeg prøve å være litt tidligere ute med å annonsere strikkekafé. Denne gangen blir det på LunsjPikene i Brumunddal lørdag 11/10 kl. 12. Vi må reservere bord, så det er flott om du gir beskjed om du kommer. Enten til meg eller til primus motorstrikker Tea. Kommer du, kan vi love masse hygge og strikkestas!

PS: Jeg glemte å si at de har herlige lunsjretter der. Og kaker ...

1. oktober 2008

Strikkekafé

For deg som bor på Hedmarken så er det strikkekafé på Poesi (Hamar) i dag kl 18.00! Du kan strikke hva du vil, men vil du lære å strikke Calorimetry, er det kveldens prosjekt. Ta med garn og opplev ekte strikkeglede sammen med oss! :D