31. mars 2009

Ikke akkurat rågjengeri

Tre år har det tatt meg å fullføre disse sokkene. Jeg kjenner nesten at jeg rødmer når jeg innrømmer det. Men de ble skrekkelig kule når de først ble ferdige!

Slik en skiløper bortforklarer dårlige resultater med feil smørning, kan jeg nevne at ikke mindre enn tre pinnesett ble kjøpt inn til disse sokkene. Nettopp pga dårlig gli. Blandt disse fant jeg fire pinner som gled godt og en som knirket seg igjennom to sokker. Egentlig hadde jeg en genial plan; strikke to sokker samtidig, fra hver sin ende av nøstet. For å unngå den berømte, kjedelig andresokken. Men sebrastripene ble så totalt forskjellige. Så sokk nr to (med smale striper) ble rukket opp, og måtte pent vente til nr en (med brede striper) var ferdig.

Men alt i alt, så må vel både jeg og en og annen skiløper, tilstå at det ikke alltid er utstyret det står på ... ;)

Garn: Opal Zebra
Pinner: 2 mm
Forbruk: ca 70 gram
Mønster: Jaywalker by Grumperina (Ravelry lenke)


27. mars 2009

The owls are not what they seem

Her er marsluen. Denne var artig og enkel å strikke. Det eneste jeg angrer på er garnvalget, da stripene gjør at uglene ikke kommer til sin rett. Ugler er kule dyr!


Garn: Rowan Tapestry
Pinner: 4,5 mm
Forbruk: 50 gram
Mønster: Who?

25. mars 2009

Formkurv

Au au, hekle i hamp sliter på tottene. Men resultatet blir en kurv som står av seg selv, og som er hard nok til å holde fasongen. Pyntet med litt restegarn. Blir et perfekt tilholdssted for viskelær, binders og en og annen knapp på avveie.

Kanskje den skal få noen venner? Så snart tottene har leget seg :)

14. mars 2009

Hjemmespunnet

Rokken Rolf får litt trim, han også. Når jeg lager et 2-trådet garn, blir det alltid en rest igjen på en av spolene. Denne blir ofte grunnlaget for neste bunt, som jeg spinner videre på (og der fant jeg akkurat opprinnelsen for det uttrykket). Den ene tråden i denne bunten er fra samme spole som benyttet på denne.

173 gram er bunten. Ingen småtass, denne heller.

Jeg har vært ute og kjøpt oransje tulipaner i dag, måtte din helg også være full av farge og energi! :)