16. oktober 2009

Stri Per

I våres var det 40 % på utvalgte Drops garn. Dette førte, naturligvis, til en økning av garnlageret. Men denne gangen var jeg litt flinkere til å tenke prosjekt før jeg handlet, og Silke Alpakka ble innkjøpt med jakke til baby i tankene.


Og jakke ble det, litt større enn planlagt, men sånn blir det ofte når mønsteret uteblir og man tar det etter eget hode. Enkle striper blir jeg aldri lei, og det syntes på hele familien :)

9. oktober 2009

Pluss en er lik fire

Ryktene om min bloggdød er sterkt overdrevet. Noen ganger tar det virkelige liv over, og i sommer har familien økt fra tre til fire :D Vårt lille Nøtteknøtt har blitt beriket med flere strikkeplagg allerede, og det ligger an til et liv med mye ull og varme.

Må si at jeg virkelig er begeistret for hvordan den strikkes ovenfra og ned, og hvordan økningene i halsen foregår. Genialt! Zimmermann har ofte one size på mønstrene sine, og størrelsen justeres med garn og pinnevalg. Når jeg startet følte jeg meg veldig usikker på hvor stor den ville bli, tipper den endte opp med å passe en ettåring.


Garn: Handpaintedyarn.com Double Knit Yarn og en tråd tynn mohair
Pinner: 4,5 mm
Forbruk: 100 gram
Mønster: February Baby Sweater av Elizabeth Zimmermann