27. august 2010

Med nød og teppe

Mitt største prosjekt – til nå. Trodde ikke det skulle bli så stort når jeg startet, men uten mønster kan mye skje ...

Startet for nøyaktig tre år siden. I mitt naive sinn begynte jeg med å lage lapper i forskjellige størrelser og tenkte at når jeg startet å montere, kunne jeg se hvilke størrelser som manglet og dermed hekle de. Litt for enkelt til å være sant? Vær sikker! Etter å ha demontert – og ledd litt av min komiske optimisme – satte jeg meg ned og tegnet firkanter og satte dem sammen i Adobe Illustrator. Det tok litt tid, men var veldig givende. Dermed gjenstod redigering, hekle manglende lapper og montering. Med redigering mener jeg å lage riktig størrelse på eksisterende lapper med feil størrelse. Etterpå hadde alle lapper 2, 4, 6, 8, 10 eller 12 omganger.

Garnet er restegarn, fra både meg og min superstrikkende mamma. Heilo fra en periode som strekker seg så langt tilbake at nøstene hadde tre forskjellige typer magebelter. Og jeg måtte kjøpe litt ekstra, da det utviklet seg til å bli et voksenteppe, istedet for et barneteppe.

Nå kan jeg krype opp i sofaen og varme meg, selv om jeg innbitt håper på litt mer sommerfølelse før høsten viser oss sine vakre farger.

Mønster: Inspirert av The Babette Blanket
Garn: Dale Heilo
Nål: 4,5
Størrelse: 130 x 130 cm