4. desember 2010

Domino Dancing

Det er en stund siden jeg ble fasinert av dominostrikk. Prøvelapper har blitt lagd – og blitt liggende glemt. Men så kom søte Nøtteknøttet for godt over et år siden, og da kom ideen om et vognteppe i dominostrikk.
Et trent øye vil se at brunfargen har to forskjellige farger. Det så ikke jeg i lysstoffrørenes ukledelige lys. Var sikker på at jeg hadde tre bunter i den fristende Chocolate-fargen. Oppdaget feilen underveis, men bestemte meg uansett for å fullføre.


Garn: Colonia 140 fra Handpaintedyarn.com
Pinner: 5 mm
Forbruk: 300 g + rosa rester
Dominomønster: Dominostrikk av av Vivian Høxbro

Det supre med dominostrikk er at man kan lett ekspandere. Siden Nøtteknøttet har vokst og trenger et større teppe, har jeg kjøpt inn 300 g garn og har planer om å elegant ta opp masker og strikke videre. Kanskje det en vakker dag blir et ganske stort teppe?

Stolen teppet henger over har jeg trukket om selv. I 2002 tok jeg kurs i møbeltapetsering. Denne ørelappstolen fra 50-tallet har fått skiftet fjærer og annen innmat. Veldig moro, tidkrevende og lærerikt! Hadde sår på alle knoker og fikk stor forståelse for at møbeltapetsering koster masse penger – det er verken fort gjort eller enkelt. Håper jeg får anledning til å gjøre det igjen.