28. juni 2006

Tutti frutti

Garn på halsen og ti pinner i hjertet. Da jeg var liten, brukte jeg hals. Da jeg var tenåring, sverget jeg på min hals at jeg aldri skulle bruke det igjen. Som voksen må jeg pent spise mine ord. Og kanskje få litt lo i munnen.

Yarn on my neck and ten needles in my heart. When I was a child, I wore a neck tube. When I was a teenager, I swore never to wear one again. As an adult I have to eat my words. And maybe get some lint in my mouth.


Pinner 5, 105 masker, 3 r, 2 vr. Enkelt når man vet det, men det tok meg tre forsøk å komme dit. Så nå kan vinteren bare komme. Nei, vent litt du Kong Vinter.

Needles 5, 105 stitches, K3, P2. Easy when you know it, but it took me three tries to get there. So now Father Frost may come. No, wait just a little bit longer.

Play Misti for me

Hadde en flott jentetur til Lillehammer i går. Tre med interesse for interiør er en bra shoppematch. Jeg fant mitt mekka på Husfliden, der hadde det alt Du Store Alpakka kan by på. Visstnok hadde jeg litt blanke øyne, der jeg stod med favnen full av nøster.

3 nøster brun og 2 nøster lyseblå Faerytale og 4 nøster gusjegrønn Misti. Kjøpte også noen perlemorsknapper formet som blomster. Stripete håndkle fra Åhléns og garnnett fra HM. Måtte jo ha noe å bære garnet i ;)

17. juni 2006

Husk å lukte på blomstene

Endelig en blomst av det heklede slaget. Hekleblomster er en lang og utrådd vei for meg, og den skal gås til veis ende.

Mens jeg nøt et fotbad omgitt av hekle- og hobbybøker, garn og heklenåler, ble denne blomsten til. Fulgte delvis oppskrift og fant på resten selv. Sydde de to blomstene sammen og festet en sikkerhetsnål bak. Har allerede rukket å bruke den på åpningen av en utstilling i dag. Den er i samme garnet som sjalet (se post under) og tanken var at den skulle fungere som en lukker foran, men det ble ikke stor nok, og sikkerhetsnålen ville tøyd ut et hull, pga sjalets tyngde. Bomull veier!

16. juni 2006

A sjal is born

"Gratulerer, det ble et sjal!" Nå er sjalet ute av sekken, og trofaste lesere kan se hva jeg har nistrikket på siden søndag.

Planen har hele tiden vært å lage et sjal som jeg skal bruke på fest på lørdag. Og i dag, fredag, kan skuldrene senkes og pinnene legges bort. Tykt, håndfarget bomullsgarn fra USA og pinner 4,5 gjorde det til et overkommelig ukesprosjekt. Heldigvis var det mer prøving enn feiling, siden jeg ikke har brukt oppskrift.

Garnet til sjalet og garnet under har jeg kjøpt av Anja som driver Horse Gallery. Hun holder i disse varme dager på med å åpne garnbutikk på gården sin. Masse spennende importert garn, blant annet disse håndfargede under:

Over: Jeg har kalt den Tutti Frutti. Og etter tips fra Anja, skal den bli en hals.

Under: Denne minner meg om sort kull som gløder i oransje. Og jeg tror den drømmer om å bli et par sokker eller to :)


12. juni 2006

Rosa på ball

Jeg har fått min hemmelige venn pakke for juni. O'fryd! Den er myk, vakker og sommerdelikat. Nydelig rosa alpakka og ei rose som passer perfekt til.

Et koselig kort fulgte med, skrevet i nydelig håndskrift og på nynorsk. Så herlig eksotisk for en bondsk hedmarking. Ja, gåva fell i smak :D Hjernen er på kreativt høygir om dagen (dessverre er ikke hendene like raske), men snart skal jeg begynne på borden til et skjerf i dette nøstet.

Under er mitt nåværende prosjekt. I helga var jeg på Middelalderfestival og der fant jeg dette håndfargede garnet i bomull. Ja ja, jeg hadde jo egentlig gitt meg selv kjøpsforbud på garn...



Hespa kostet meg 300 kr (au!) og ferdig nøstet opp var den like stor som en håndball. Strikker på pinner 4,5 og den som følger med få se hva det blir...

9. juni 2006

Løs på tråden

Skjerf og lue fra boka 'Frodig strikk' av Lisbeth Bjørndal. Dette er mai-tilbehøret i Tilbehør 2006 alongen.

Oppskrift og bilde i boka henger ikke helt sammen, men jeg gir meg selv et lett klapp på skulderen for å ha fått til å lage settet.

Jeg valgte Drops alpakka istedet for lamull. Siden jeg er så løs på tråden, så valgte jeg også pinner 3 istedet for 3,5. I oppskriften så har både skjerf og lue masse påsydde hekleblomster, så søt er ikke jeg. Men jeg skal lage en blomst med spenne bak, som skal festes på lua. Dette blir når mine heklekunnskaper når nye høyder.

Nærbilde av en komisk stor lue. Jeg kuttet ned på antall rapporter, men etter pressing ble den altfor stor. Presset ble for sterkt, og jeg har nå vasket og håpet på mine knær at den ville gå tilbake til fasongen den hadde, men dessverre, jeg må nok sy på en strikk på innsiden. Min samboer syntes lua ser ut som ei badehette. Hater å innrømme at han har rett ;)



Denne har jeg lett etter lenge. Nøkkelknippet lagde jeg på barneskolen, jeg tror teknikken heter makramé. Det var borte i mange år, og når kjære mor skulle flytte, dukket den opp. Jeg syntes fortsatt trekulene har veldig fin farge, og det er litt gøy å se at jeg likte de samme fargene da som nå.



Hadde likt å gjennoppfriske denne teknikken, syntes i all ubeskjedenhet at den er fin.

3. juni 2006

Ullverdig

Hvem sa at lykken ikke kan kjøpes for penger? Det må ha vært en ikke-strikker.

Who said money cannot buy you happiness? It must have been a non-knitter.

Denne vakre bunt ventet på meg i postkassen på fredag. Hello Yarn har fristet meg lenge, og jeg har nok hatt en bitteliten sperre på å handle på nett. Men den ble brutt forrige uke, så hva skal stoppe meg nå? ;)
Jeg fikk også med en oppskrift på sokker, som jeg ser frem til å prøve. Men ikke med denne bunten, det vil være en forbrytelse å tråkke på denne skatten! Hva jeg skal lage er enda uvisst, garnet er så vakkert i seg selv at et komplisert mønster trengs ikke. Jeg får nesten litt prestasjonsangst, er jeg ull verdig?

This gorgeous skein was waiting for me in my mailbox on friday.Hello Yarn has been tempting me for a long time, and I have been a little bit reserved about Internett shopping. That barrier was broken last week, so what is going to stop me now? ;)
I also got a pattern for socks, which I look forward to trying out. But not with this yarn, it would be a crime to step on this treasure! What I will make is yet undecided, the yarn is so beautiful in itself that a complicated pattern is called for. I feel the pressure to perform, am I wool worthy?