30. juli 2006

Noro med sitt garn over Alpene dro

Jeg klarte ikke vente på kjøligere vær. Norogarnet ble for fristende og kom frem fra glemselen.

Denne alpelua var en fryd å strikke. Enkelt mønster, vakkert garn og halvtykke pinner. Det beste (nesten) var at på mystisk vis så ble ikke hendene mine svette i varmen mens jeg holdt på, og det har de blitt av alle andre garn jeg har benyttet under denne hetetokten. Det morsomste var den lille stilken på toppen, den morer meg hver gang jeg ser den. Det smarteste er at luen kan brukes på begge sider. Men det er vrangen som er rett.

Garn: Noro Kureyon nr 124
Pinner: 4½
Forbruk: 50 g (et nøste)
Mønster: The Last Minute "Purled" Beret / På norsk av Hedvig

Også er jeg allerede igang med Norolue nr 2.

Urulue

Jeg har fått dilla på luer. Denne lille dille har resultert i tre luer på under en uke. Første lue ut er av deilig garn fra Uruguay. Dette garnet likte jeg godt å strikke av. Høy klam-hånd-faktor i varmen, men man ofrer litt for sin strikkemani.

Jeg sliter litt med fargegjengivelsen på bildet, men det skal være fargen Col China. Den er burgunder og grønn med et ispett av brunt.


Garn: Handspun bulky wool (HH)
Pinner: 8
Forbruk: ca 70-80 g (huskelapp til meg selv: kjøp kjøkkenvekt!)
Mønster: Garnstudio

Jeg skulle så gjerne ha hatt en byste til fotografere luene på, de ser så slappe og daffe ut uten noen inni. Prøvde meg på et selvportrett med lue, men armene mine var en meter for korte. Noe jeg syntes er helt greit i andre sammenhenger.

20. juli 2006

Perler uten snor

Jeg har vært hjemme alene. Jeg har vært i byen. Jeg skulle bare innom to hobbybutikker. Skulle bare... Supernøtt har fått seg en ny hobby. Den er slett ikke særlig småbarnsvennlig med sine mange små gjenstander. Sa jeg små? Rettelse: bittesmå. En skikkelig hjemme alene aktivitet.

Egentlig så skulle jeg bare ha en stor sikkerhetsnål til å feste skjerf i halsen. Nålen er avfotografert på mitt nåværende strikkeprosjekt. Uruguaygarnet er offisielt i bruk.

Lagde en i turkis også. Dette blir perfekte gaver sammen med hjemmestrikkede skjerf. I år slapp julegavepanikken i juli.


Neste prosjekt: Maskemarkører.

From Uruguay with love

Det har blitt endel bilder av garn jeg har kjøpt. Jeg kommer ikke til å legge inn så mange flere garnhandelbilder. Kun hvis det er noe helt spesielt. Som det er med garnet fra Handpaintetyarns.com i Uruguay.

I tillegg til nydelig garn, lave priser og god service, så er det en enda bedre grunn til å handle fra dem. Man støtter en veldig god sak: jobb til fattige kvinner i Uruguay.

På bildet vises to nøster Wonderful bm.

18. juli 2006

Gøy på landet

Min hemmelige julivenn har sendt meg en skikkelig gøyal pakke! Her er det mange godbiter, og Kool-Aid kan drikkes, men den skal brukes til å farge garn. Det har jeg hatt så fryktelig lyst til; en drøm går i oppfyllelse.

Jeg fikk et nøste Clian alpaca fra Tjekkia, et nøste multi Multi Plus flerfarget neongarn og et nøste Frost fra Drops. Veldig gøyale nøster (og koselig pusekattkort) :D Tusen takk, min hemmelige venn!

Noro - en verden av muligheter

Dette har jeg ventet på så lenge, ja, så lenge. Min utsendte strikkevenn, Baglady, har kjøpt med Noro Kureyon til meg fra Bergen. Tusen takk! :D Og fargene er så vakre, så vakre.

Planen er to luer, men det må nok bli littegranne kjøligere før jeg orker å strikke i tykk ull. Er det lov å ønske seg dårlig vær når sola skinner?

16. juli 2006

No man is an Iceland

Løve Garn har gjort noe glimrende. De har samme innfarging på forskjellig garn. Iceland og Nuuk er lagd av samme ulla, men de har vidt forskjellig tykkelse. Supert til en tykk lue og et varmt, smidig skjerf som matcher perfekt. Med samme mønster på totalt forskjellig tykkelse, får man en artig effekt, samtidig som det hører sammen.

Karen som har lurt seg inn i bildet er hunden Stripe som jeg kjøpte til Nøtteliten på favorittlekebutikken min, Sprell, i forrige uke. Noen tunger skal ha det til at jeg kjøper leker like mye til meg selv som til han. Den sliter jeg med å argumentere imot ;)

Lue;
Garn: Nuuk (50 % ull, 35 % akryl og 15 % alpakka)
Pinner: 10
Forbruk: 1 nøste à 100 g
Mønster: Strikk - abc for strikkentusiaster

Skjerf;
Garn: Iceland (50 % ull, 35 % akryl og 15 % alpakka)
Pinner: 3½
Forbruk: 3 nøster à 50 g/150 m
Mønster: Strikk - abc for strikkentusiaster

Oppvask på bakrommet

Bomull har vært perfekt å strikke av denne helgen. Helt ideelt til strandbruk. Første nøste ut fra gigasalget ble til to oppvaskkluter. Føler presset på at kjøkkenet virkelig skal skinne nå. Tror kanskje jeg må gi de bort...

Er så optimist at jeg til og med tror at kjøkkenarbeidet skal bli litt morsommere. I alle fall de tre første gangene.

Garn: Cotmondo 8/8, 100% bomull (kan vaskes på 90° :D)
Pinner: 4½
Mengde: 1 nøste à 50 g/80 m
Forbruk: 1. pinne r, 2. pinne 1r, 1vr

Alle kluter til

Nå har hodet nesten kommet på plass etter "The big yarn bang". Det surrer fortsatt litt i hjernebarken om hvorvidt jeg skal kjøpe ENDA mer... tror jeg skal investere i flere ermpinner til luestrikking.
Mens salgsgarnet har blitt telt og pakket, har min første oppvaskklut blitt til i halvpatentstrikk.

Garn: Anchor Magicline №3, 100% bomull
Pinner: 4½
Forbruk: 1 nøste à 50 g/70 m
Mønster: Halvpatent

12. juli 2006

My mind is going

Jeg er i ferd med å få et mentalt sammenbrudd STOPP Den lokale garnbutikken har opphørssalg med 50% på alt STOPP Absolutt alt STOPP Himmel på jord STOPP Har vært der to ganger i dag STOPP Mer kommer senere STOPP Nå kortslutter hjernen STOPP Over og ut SLUTT

6. juli 2006

Flower basket case

Som siste kvinne ut kommer Supernøtt med sitt Flower basket shawl.

Dette er et stort steg for meg som strikker, mye måtte overvinnes av mønsterfrykt for at dette sjalet skulle bli til. Tusen takk til Hildemora for norsk oversettelse, den gjorde diagrammet forståelig.

Mønstret ser komplisert ut, men det er overraskende lett å komme inn i. Når det er sagt, så må det nevnes at jeg måtte rekke opp et par rader før jeg kunne smykke min rygg med dette sjal. Skal jeg strikke flere, og det utelukker jeg ikke, så vil jeg nok velge et mykere garn. Kanskje et med litt mer pus?


Rauma finull, nesten to nøster, pinner 6 og en god stol i skyggen.

Garnet i fangsten

Vi snakker ekte kjærlighet. Duse, sandete og naturlige farger. 100 % ull. Der er jeg.

Jeg drømmer om å strikke en vest av det, men jeg vet ikke om jeg er rede.

Også en bunt til av samme garnet jeg lagde halsen i. Denne gangen i litt dusere rosatoner. Disse buntene fins kun i en av hver. Synd, fordi mye av det gode er vidunderlig.


Garnet er kjøpt hos artige Anja på Friesergården. Hun åpner butikk på sin gård i september. Men Baglady og jeg har nese for godt garn, og fikk sneket oss til en tidlig tur dit. Hihi :)

5. juli 2006

The man from R.A.N.U.N.K.E.L.

Av de ca tjue ranunklene jeg har sådd, kom en. Den skinte så hardt og sterkt, men avblomstret ganske så hurtig. Rakk ikke ta bilde av den i all sin prakt, men litt etter toppen.

For noen år siden trodde jeg at jeg hadde klekket ut århundrets plan. Jeg sådde flere olivensteiner og ventet pent på at de skulle gro. De skulle nemlig sikre min pensjonsttilværelse, for jeg hadde lært at det tok flere ti-år før de bar oliven. Og innen den tid ville global oppvarming sørge for at jeg kunne plante de ute. Jeg skulle sitte ute i skyggen av olivenlunden min og strikke. Men ikke en eneste en spiret...

Men nå, noen år senere, kjøpte jeg meg et aldri så lite oliventre. Det bor på terrassen i sommerhalvåret og vips så var det en liten oliven der.

I helga var jeg på staudetur til Toten. Der kjøpte jeg meg Stjerneskjerm. Enkel og vakker. Nesten litt gammeldags. Har satt den i et bed med ganske mye sol, og er spent på om den trives med det.


Fra før hadde jeg Storstjerneskjerm, som jeg har kjøpt som barrot fra Brummundal Frø. Disse kom solid tilbake i år, etter en litt spinkel første sesong i fjor. Jeg liker at de er så delikate i fargene. Den trives godt i skyggebedet mitt, et bed som kun har litt sol midt på dagen, men er ellers i skyggen av store grantrær.

Blomstersommeren begynner å ta form. Graver nå ut plass til flere blomster; bed utvides og jeg stortrives med å holde på i hagen :D