25. mars 2007

Sidesjal

For å finne den perfekte sjalform har jeg testet ut litt forskjellige måter å strikke sjal på. Med det mener jeg at jeg har strikket et sideveis og et nedenfra og opp. Dette er vinneren - sidesjalet, det som ble strikket fra snipp til snipp.

Fra før av har jeg strikket sjal og økt med en hver omgang. Disse ble for lange før de rakk å bli brede nok til mine skuldre. Min første idé ble å legge ut to hver omgang, det ble ikke så aller verst (og vil bli omtalt i en kommende post), men kunne ønske at sjalet ble en tanke dypere. Så snudde jeg strikketøyet 90 grader og begynte i den ene snippen. Økte en maske annen hver omgang, og minket tilsvarende etter halvveis. Og det ble helt perfekt fasong, jubalong :D

Garn: Emerald Viv bc
Pinner: 6
Forbruk: 3 nøster à 100 g
Mønster: Dobbel perlestrikk

6 kommentarer:

Hilde C. sa...

Så spennende å få en rapport om skikkelig strikkeforskning. Sjalet ser helt perfekt ut i formen - og ser deilig ut å ha på seg :-)

Tone sa...

Desse var orntlig fine.
Det er så mykje flott å sjå i bloggen din,at!

Anonym sa...

Flott sjal. Har hatt samme problemet med sjal selv, skal prøve denne strikkemåten neste gang. God ide!

Anonym sa...

Stilig sjal. Og ein strålande idè, det må eg jammen prøve ut ein gong!

@afjo72 sa...

Så imponerende da - forske seg frem til slikt på egenhånd. Skjønner nesten ikke mønster en gang jeg... *fnis* Sjalet ble ihvertfall kjempefint, det kommer du nok til å få mye glede av.

Ha en fin dag!! :o)

pendlerpiken sa...

Det var en veldig god idé! Og strukturen ble kjempefin :)
hmmmm... kjenner strikkepinnene ligger og klirrer hjemme!