22. april 2008

Lunefugl

Endelig er våren her og jeg har omsider fuglekasser. Hele fem stykker har min kollegas bestefar snekret til meg. To store til kjøttmeis og svart og hvit fluesnapper og tre mindre til blåveis, svartmeis og løvmeis.

Fire får rekkehus, eller kjedet enebolig som min kollega påpekte at det heter nå, og en heldig utvalgt får enebolig i eget tre. Så da gjenstår det å se om de vil trives i den boformen. Kvitre kvitre, her er det husrom!

PS: Kanskje jeg bør henge ut litt lokkemat til dem?

Oppdatering: Jeg har fått leietaker! I 2b flyttet det lørdag inn en kjøttmeis (Parus major). Er veldig glad, trodde kanskje det ville ta et år før de var i bruk. Nå gjenstår det for kanonfotografen og knipse den lille pippipen. Foreløpig har den vært raskere enn utløserfingeren. I mellomtiden kan dere se fantastiske fuglebilder i Hilde Cs blogg.

11 kommentarer:

Hilde C. sa...

Stilig! Du har jo en hel fugle by. Lokkemat er sikkert lurt :-)

Anonym sa...

Heldige fugler :-)

Eva sa...

Herlig! :)

Supernøtt sa...

pinneguri: haha, den skrivefeilen var så morsom at jeg nekter å rette den opp igjen :-D

Anonym sa...

Boligmarkedet er i nedgang, trur nok bare det er blåveisen som vil flytte inn i vår. Beboerne i våre kasser har hatt unger allerede, sjøl om hakkespetten har forsyntseg grovt av dem. Anbefaler metallkledning rundt inngangen!

Linn sa...

Så koselig med alle de fuglekassene! Håper du snart får innflyttere der :) Har en svigerfar som lager fuglekasser, så det dukker stadig opp fuglekasser hos oss også. Må jo ha et sted å bo småfuglene også :)Ha en God Helg!

Anonym sa...

Flotte fuglekasser, spennende å se hvem som flytter inn!

Har kost meg her på bloggen din, så masse delig garn og fine prosjekter. En gang i tiden må jeg lære meg å spinne, blir helt syk av alt det flotte og unike garnet man kan lage da, sukk...

Lena sa...

Så kult! Koselig med småfuglene som kvitrer så glade nå på våren; heldige pip-piper som har en plass å bo:o)

Anonym sa...

Gratulerer med leigetaker!! Det blir spennande å sjå om det dukker opp nokre fine fuglebilder :)

Du får passe på å besøke dei ofte, så blir dei nok vant til deg etterkvart!

Ps: eg leste blåmeis.. ;)

Hilde C. sa...

Åh, tusen takk for komplimentet! Fuglene er råkjappe inn og ut av fuglekassene, jeg har ligget på lur her, men ikke klart å knipse dem enda. Ta med nistepakke, sovepose og en bitte liten uendelighet av tålmodighet ;-)

Anonym sa...

Så morsomt at det allerede har kommet leietakere! Mine blåmeiser liker godt nøtter i sånn grønn netting som du får kjøpt på butikken. Det måtte vel være passelig velkomstgave fra huseieren :o)