8. juni 2008

Crocodile goes to Honeywood

P-gjengen vokser i rekordfart, og da snakker jeg ikke bare om personlig vekst, men også i antall medlemmer. Ved forrige telling var det 19 aktive medlemmer, og etter tur med Staudeklubben til Hagemo lørdag, er det 26. Og jeg med mitt enorme pottelager befinner meg plutselig potteløs!

Over: Honeywood Suzanne som akkurat holder på å springe ut full blomst.

Prøvde meg på denne frøkna i fjor også, men hun likte ikke vinteren. Vakker som hun er, ville jeg gjerne prøve en gang til.

Under: Crocodile (Pelargonium peltatum), nykomling med svært spennende bladverk.

Nå må jeg ut å kjøpe flere potter. Har noen av dere prøvd å male terrakottapotter? Jeg har så lyst til å pynte litt på dem, men vil fortsatt at de "puster" og at malingen skal holde seg. Noe som kan være en motsetning. Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet :D

Alle pelargoniumentusiaster ta dere en tur hit: Pelargoniumnettet

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Morsomt at pellisintresserte finner frem. Tenkte å lage et lite oppslasgsverk over de pelargoner jeg har, eller har hatt. Greit å ha for å slå opp i når man lurer på noe.
Ser at du lurte på og dekorere pottene dine. Det er supermorsomt, og jeg vil anbefale decopageteknikk. Bare husk at det er viktig å lakke inne i potten også, eller vil fuktighet trekke igjennom og den vil fort bli stygg. Har du lyst til å se på noen av de jeg har dekortert finner du noen av de i dette innlegget min http://skribleriet.blogspot.com/2008/03/enda-mer-decopage.html
Har 2 blogger nemlig ;)
Ha en flott kveld videre .

Hilde C. sa...

26 høres ut som en vakker samling. Jeg har malt terakottapotter, men tenkte ikke på at de skal puste. Må de det? Mine har nok blitt kvalt. Jeg brukte det jeg hadde for hånden da, hvilket var vanlig grunning og oljemaling for utendørsbruk. Det er 5-6 år siden jeg gjorde det, og de har holdt til nå. Nå flasser de. Men de har stått ute hver vinter da, så de har fått røff behandling. Jeg grunnet dem innvendig også slik at de ikke skulle trekke vann.

Supernøtt sa...

Takk for pottesvar :-) "Pustingen" er ikke for potten i seg selv, men for pellisen, slik at den ikke blir for fuktig. Jeg har en tendens til å vanne for mye og pelliser liker ikke være våte på beina. Flotte tips fra begge to, kanskje jeg maler eller benytter decopage øverst, og lar den være naturell nederst? Alle disse muligheter... :-)

¨fruTicosus¨ sa...

Hei
Ser at du har fått flere svar på "potteproblemet".
Jeg har også malt potter i sommer (se bloggen min) Malte først med heftgrunn og så med noe mørkegrå gulvmaling som jeg hadde i kjelleren. Jeg ville ha det til å se ut som zink-potter, derfor tørket jeg av den grå med en fille, slik at jeg fikk et lasert utseende. Jeg måtte male på flere forskjellige potter fordi det var så gøy..Lykke til! Hilsen fruTicosus

Hilde C. sa...

Du kan ikke løse det med å ha grus nederst i potta da, slik at de ikke blir stående i vann? Jeg tør ikke fortelle plantene mine at hos deg får planter mye vann. Da kan det hende de rømmer til deg isteden :-)

Anonym sa...

Mine potter flasser litt nå etter noen år, men har stått i hagen mange somre, malt bare på utsiden, pluss kanten øverst og med masse leca-kuler i bunnen. Når de blir slitt pusser jeg dem og maler på nytt - og etter 4-6 år er det deilig med nytt mønster :o)
Koselig med Pelargonia, jeg har bare to - men tenker på min bestemor når jeg ser dem - hun hadde mange - overalt :-)

Anonym sa...

Er på en liten blogg runde til dere som har meldt dere på Gardermotreffet.
Holder på og oppgradere siden jeg har laget og legger ut link til deres blogger deres der.

Anonym sa...

Hei så flotte Pelargonier du har. Dessuten liker jeg måten du presenterer de på her i bloggen din. Har en hilsen til deg i bloggen min..