5. mars 2007

Raggland

Nå er jeg fornøyd med meg selv, jeg har strikket min første genser. Med utgangspunkt i dette mønsteret fra Drops, litt modifikasjoner og prøvelapper ble den til. Tykt garn og pinner 6 var tingen. Jeg kan ikke si at det gikk rasende fort, men jeg er virkelig tent på å strikke flere gensere.

Jeg hadde ikke de største forutsetningene for å bestemme meg for type armfelling. Men siden montering ikke virket så fristende, falt valget på raglanfelling. Jeg trodde det skulle være så komplisert, men det var det ikke. Kort forklaring fra Baglady og jeg var i gang. Kan for moro skyld kort oppsummere hennes forklaring: ved hvert møte av genser og arm, 2 rett sammen, 1 løs av, strikk 1, løft den løse over. Så får man slike fine skjøter som vist under.Garn: Frutos del Bosque BC fra handpaintedyarn.com
Pinner: 5 og 6
Forbruk: 560 g

Må bare påpeke at jeg syntes ikke det var en avskrekkende mengde garn til en hel genser. Jeg må bare skryte litt av handpaintedyarn.com, for når jeg trengte mer garn til genseren, var de tom for denne vakre fargen. Da jeg spurte når de ville lage mer, fikk jeg svar at de kunne farge et parti spesielt til meg, det var bare å si i fra hvor mange bunter jeg trengte. Snakk om service! :D

19 kommentarer:

Anonym sa...

Genseren var kjempeflott!

MissLucy sa...

Nydelig genser!! Og fantastisk garn og farge. Ofte synes jeg sånn melert garn blir litt voldsomt til en hel genser, men her var det virkelig vellykket. Lykke til med flere gensere!!

Eva sa...

Helt herlig genser og garn!

Anonym sa...

nydelig genser i nydelig farge og flette produktene dine var råtøffe....

Anonym sa...

Så nydelig den ble. Vakre farger. Og så heldig du var med den garnfargingen da. Snilt gjort.

Anonym sa...

Nydelig genser i nydelig farge!! Bra jobba!!!

@afjo72 sa...

Jammen er du flink *imponert*. Fargen var skikkelig fin også synes jeg. :o)

Anonym sa...

Jeg synes at din sweater er så flot.Den må virkelig være skøn at have på. Raglan indtagningerne er flotte, de giver altså stil!
KH Miri

Anonym sa...

Skriver under på hva de andre har sagt!! jeg synes også at raglanfelling er pent. Må si jeg falt for fletteskjerfet ditt også :-).

Unknown sa...

Nydelig genser det der. ...og det garnet er berre kjempeflott.

Hilde C. sa...

Utrolig flott genser du har strikket! Gratulerer med din første. Jeg likte fargen kjempegodt, og raglanfellingen ga jo et veldig bra resultat :-)

Anonym sa...

Raglan er en helt nydelig måte å felle på! I like! Og pent garn også.

Anonym sa...

Genseren ble kjempefin! Flott farge også :-) Stå på.

Anonym sa...

Nydelig genser:-) Garnet var kjempefint også. Brukte du lang tid? Jeg gir alltid opp gensere i voksen str. De blir liggende nederst i en pose til jeg bestemmer meg for å rekke opp igjen:-)Ha en fin uke.

Nette sa...

Så fin den ble da! Du er kjempeflink!

siripirisiri sa...

Grattis!
Den ble fin!
Jeg hater også å montere, så nå er det en forutsetning at det skal være raglandsfelling hvis jeg skal strikke gensere. ikke at det skjer ofte, og i de få tilfeller kun til barn:)

Siri:)

Anonym sa...

Utrolig lekker genser. Og jeg er dypt imponert over at dette er din første genser, den ser helproff ut :-)

Anonym sa...

Nydelige farger, og en flott genser.

Anonym sa...

Så herlig farge! Ragland er en kjekk oppfinnelse. Garnet så nydelig ut. Ha en flott uke.