26. august 2007

P-gjengen

Det var vel uungåelig. Pelle har begynt å vanke med en lokal gjeng.

Den beryktede P-gjengen. Sett fra venstre: Pelargonium panduriforme, Pelle (Sancho Panza?! noen som vet?), Pelargonium gibossum (får gule blomster som dufter banan om natten), Pelargonium Odoratissimum (med herlig epleduft og bladene er som fløyel, har små hvite blomster), sitron (lys lilla) og Honeywood Suzanne.

Alle nye er fra galleri Natthagen, hvis innehavere er svært aktive i Norsk Pelargoniumforening. Selv har de over 200 sorter! De fortalte at terrakottapotter var best til Pelliser, så da ble seks potter skrubbet og rengjort til dem. Pelle er som tenåringer flest, han vil jo ha det alle andre går i, så han måtte også pottes om. Som den ettergivende mor jeg er ;)

12 kommentarer:

Eva sa...

Det er ikke den værste gjengen en tenåring kan vanke med :)
Jeg blir mer og mer fasinert av pelargoniumer...

Pinneguri sa...

Bare de ikke begynner å råne på Notodden så er vel ikke den verste gjengen å bli voksen i ;)

Nja, jeg vil heller si at Pelle er en engel jeg da, ikke engelsk. Men det er kanskje som oftest hjemme hos hjå ho mor? Gøy å se han har kommet i reproduktiv alder allerede. Gutta begynner tidlig nå for tiden?

Anonym sa...

Herlig gjeng det der du;-) Du har nesten fått meg nysjerrig på pelargoniumer også..

Johan sa...

Å bidra til økt nysgjerrighet (eller vitebegjærlighet)kjennetegner Supernøtt! Og husk; det er nysgjerrighet (og latskap!) som driver verden framover.

Hilde C. sa...

For et herlig innlegg! Dersom man kunne få de andre bokstav-gjengene til å stå stille i terrakottapotter også, så hadde verden blitt et tryggere sted ;-)

Hobbygåsa sa...

Klart han må få samme klærne, men det ser jo ut til å være en snill gjeng dette, så de hadde sikkert ikke mobbet ham allikevel! Spennende å følge med på dette,det er koselig å se andres blomster når man er kjempelangt fra grønne fingre selv. Ha en fin dag!

Anonym sa...

Hahaha! Håper vi får følge Pelle opp gjennom barndommen! Han vokser seg sikkert stor og sterk! Er ikke pelargoniene fine? For noen år siden var det kun bestemorplanter, men nå er de blitt veldig populære igjen. Og de blomstere jo hele sommeren. Jeg er ikke flink til å få de til å komme igjen året etter. Det er stort sett noen visne grener som kommer opp fra kjelleren om våren.

Hils Pellegutten da!!!

Anonym sa...

Heisann! Artig gjeng du har der. Det eneste de kan bli avhengige av er vel vann og lys!!!
Jeg må tenke mer på de smykkene dine...men de er vanskelige å glemme......!! ;)

HildeS/Frøken Fryd sa...

Det var ein artig gjeng som sto der i vinduet.
Eg har nokre få pelargonium, men er ikkje heilt sikker på korleis eg skal få dei til å overleve vinteren her på vestlandet.
Koseleg blogg du har med mange flotte bilder:)
Ha ein fin dag.

min sin lille tue sa...

Nei, det er ikke den verste gjengen jeg har sett heller:) Så morsomt å ha flere slag da, jeg vet ikke så mye om disse jeg, men forbinder dem med bestemor:)
Ha en fin dag.

Anonym sa...

Den gjengen var artig! ;-) Morsomt innlegg også.

Anonym sa...

For en herlig gjeng!!!! Jeg er kjempeglad i pelargonier (pelargoniaer??....?) og sparer dem fra år til år, og lager stadig nye planter. Men jeg vet ikke hva slags typer jeg har og sånt, da, he he.... Jeg er mest opptatt av at de skal overleve vinteren *fnis* Pleier du å ha dem inne på vinteren eller plasserer du dem i en kald kjeller eller noe? Det er det jeg gjør, og jeg er like usikker hver vår på om de kommer seg. Men jeg skulle så gjerne hatt dem framme året rundt, jeg vet bare ikke om de tåler det?