1. januar 2009

Et spinnende år

Et helt spinneår ligger nå bak meg. Faktisk mitt første hele år som spinner. På tampen av 2007 kjøpte jeg kammer, og de ble flittig benyttet til å blande farger og fibre. Jeg liker kammene veldig godt, og fikk akkurat sånn garn som jeg ønsket meg. Men det er ikke så store mengder fiber som kan tilberedes av gangen, så når lommeboken tillot det, kjøpte jeg meg en grov kardemaskin. Og under kan du se min første, ferdige bunt i 100 % kardet fiber.

224 g merino, alpakka, corridale og BFL.

Jeg er litt usikker på om det er tilfeldig, eller om det har noe med selve spinneprosessen? Men jeg syntes garnet som ble spunnet av kammet fiber, ble mykere enn det som ble kardet. Så årets favorittbunt er denne.

Nå har jeg lagd mange bunter i relativt lik tykkelse. Målet for 2009 er å variere mer, kanskje lage litt Thick'n'thin garn, og ikke nødvendigvis være så opphengt i at garnet må bli brukandes eller at buntene skal bli store.

Kunne du tenke deg å treffe andre spinnere, klikk deg inn på Spinnerens hjem for råd, tips og en hyggelig fiberprat.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig garn!
Gratulerer med nyanskaffelse:-D

Fru Keilegavlen sa...

WOW!!! Stilig!! Så flink du er!! Ynskjer deg eit kreativt nytt år!

Elisabeth sa...

Så vakkert garn, du er kjempedyktig.
Håper du får et spinnende godt år videre ;)

merete sa...

Godt nytt år, - håper 2009 vil spinne videre med full fart og mange flotte opplevelser!

Marianne sa...

Takk for kommentar hos meg. Morsomt å finne bloggen din, her må jeg se meg om! Og så deler vi musikksmak : )
God helg til deg, hilsen Marianne

Hilde C. sa...

Det ser alldeles nydelig ut :-)

Anonym sa...

Jeg mener at du burde bli stolt av det du har klart så lenge. :-) Men jeg er også litt spent å se hva du kommer til å klare når du "kast reglene ut vinduet" og bare leke med fiberen og garnet litt. Du kommer til å bli forbauset om hva du faktisk kan---og hva du kommer til å lære. :-)

Når det gjelder kammet eller kardet fiber . . . Garnet er jo avhengig om fiberen, men også om hvordan du spinner. Om man karder og kammer samme fiberen, og da spinner de to bunter akkurat det samme kommer de fortsatt til å være litt annerledes, ikke sant? Om du spinner den kardet fiber på en woolen måte kommer det til å bli mer luftig enn om du spinner på worsted. Men et worsted garn kommer til å bli litt glattere og mer kompakt; enkelte fiberene blir strammet ned og alt sammen. Det KAN betyr at---avhengig om fiberen---garnet føler mykere. Ellers sagt er det mye avhengig om fiberen og spinnemetoden. Men du må bare eksperimentere. :-)

Tea Kristin sa...

Hei hei! Takk for sist og for en kjempekoselig strikkekafé-høst i 2008!!! Håper det blir like mange i året som kommer. :)

Det ser sååå moro ut å spinne - jeg tror nok at dette blir året jeg endelig får prøvd meg på dette også. *krysser fingrene*

Ha en strålende helg (snart). :) Klem

Dans på roser... sa...

Hei!
Takk for koselig treff i går. =)
Jeg vet ikke om du fikk med deg det, om jeg sa det, men treffet blir klokka 11.30 istedenfor 12. Hadde noe med lørdagstrafikken i cafeen å gjøre.

Så fint garn du har spunnet! Imponerende.

Håper vi ses snart igjen. Kathrin.=)

Ingela sa...

Fint garn och en fin blogg, återkommer gärna.

Hälsningar
Ingela

Mete sa...

Så flott garn du har spunnet! Nydelige farger! Skulle gjerne strikket i det...
Lykke til videre!

pepperkverna sa...

FLote farger! Hege