20. januar 2009

Nanu nanu

I fjor strikket jeg rød nisselue til Nøtteliten. Da han spurte om å få en lik, bare i blå, var veien kort til garnbutikken. Nøtteliten valgte ut garn selv. Han fikk litt hjelp til å styre unna bomullsgarn, men var veldig klar på at luen skulle være mørk blå. Så dette knall, blåe Nanuk garnet, falt han virkelig for.

Garn: Nanuk fra DSA
Pinner: 6 mm
Forbruk: 1,5 nøste (ca 75 g)
Mønster: Eget

Han insisterte flere ganger underveis på at luen ikke måtte ha dusk. Jeg er veldig glad i dusker, og prøvde meg forsiktig når den var ferdig: - Dusk er veldig fint, se - det er det på den røde luen. Men, nei, ikke snakk om. Kanskje det er en greie i barnehagen? Dusk er ut? Nøtteliten er i alle fall veldig glad og spankulerer fornøyd rundt i ny lue.

Oppdatering: Etter at lua ble våt av snø, ble den viet ut og vesentlig større. Nå er den passe til en voksen kar. Så for dere som vurderer barnelue av Nanuk, lag den litt mindre enn akkurat passe.

22 kommentarer:

Mammadragen sa...

Så lekker lue, absolutt knall blåfarge! Lua gjør seg veldig godt uten dusk :)

Anonym sa...

Knallfin lue, nøtteliten har god smak :)

Unknown sa...

Enda en flott lue... :O)
fargen er flott, skjønner godt at nøtteliten er fornøyd.... :O)

xoxo

Traaille sa...

Skjønner godt at han er stolt av den.

Hilde C. sa...

Det må være gøy når poden vil at du skal strikke noe til ham. Han ser ut til å ha utmerket lue- og fargesans - om det nå er med eller uten dusk :-)

Fiberfeber sa...

Herlige hue! Altså lue! For ikke å si luer :o) Du holder strikkepinnene varme i det nye året også, skjønner jeg. Ja, jeg tvilte jo ikke på at du kom til å gjøre det, da... Måtte ryddingen i garnlageret fremme helsen og strikkegleden!

Elin sa...

Har vært på bloggen din for første gang, her var det hyggelig og masse fin inspirassjon!

Anonym sa...

Det er klart du var nødt til å oppfylle nøttelitens ønske. Annet nytter (nøtter) ikke, vet du. Dessuten var det en nydelig blåfarge på en fin lue.

Anonym sa...

Unger har ofte sterke meninger, og i akkurat slike ting er det like greit å føye dem. En slik detaj utgjør gjerne forskjellen på om luen blir brukt eller ikke. Flott var den uansett! :o)

karna sa...

Stilig bilde, og jeg skjønner godt at blåstorguttlue ikke skal ha dusk ,-)

Lena sa...

For en flott lue i en frisk blåfarge! Syns den var kjempefin uten dusk også jeg;-) Lua under var også fin! Mine unger nekter å gå i ting jeg strikker, så jeg er litt misunnelig kjenner jeg... Hehe:-)

Anonym sa...

Jeg syntes du fortjente en award for kreativ blogging! Du kan hente den på bloggen min.

Irene sa...

nydelig lue, og Nanuk er bare såååå mykt og godt da!!

Sommertid sa...

Gutten har virkelig fått seg en lue han sjøl har vært med å bestem, selvsagt er han kry som en hane !. Knallfin farge da...sier en som også elsker blått !

Sommertid sa...

Vil gi deg en award jeg...for du er definitivt kreativ...du finner den på siden min. Ha en fortsatt fin dag :-)

Anonym sa...

Flott lue på en flott liten og bestemt kar.

Anonym sa...

Jeg så det med en gang, at dette var NANUK, og den er sikkert god å ha på. MEN den er blå!! For meg er nisseluer røde, Blåfjell eller ei, og da ungene var små, fikk jenta rød lue, mens gutten fikk grønn. Du skjønner....jeg liker ikke blå......sånn er det bare.

Anonym sa...

Hehe, ja man må være bestemt med mammaer av og til;-) synes lua ble kjempefin uten dusk! Nydelig blåfarge og så herlig garn da:-D

Anonym sa...

hei . så fin lue.den såg herligt ut

jeg har tagget deg i bloggen min.

Judith sa...

Kjempefin lue! Og veldig bra blogg!

Anonym sa...

Nydelig blåfarge! Lua var kjempefin, så jeg skjønner at nøtteliten er fornøyd ;-)

Petronella sa...

Vakker lue - nydelig blåfarge :-)