4. desember 2010

Domino Dancing

Det er en stund siden jeg ble fasinert av dominostrikk. Prøvelapper har blitt lagd – og blitt liggende glemt. Men så kom søte Nøtteknøttet for godt over et år siden, og da kom ideen om et vognteppe i dominostrikk.
Et trent øye vil se at brunfargen har to forskjellige farger. Det så ikke jeg i lysstoffrørenes ukledelige lys. Var sikker på at jeg hadde tre bunter i den fristende Chocolate-fargen. Oppdaget feilen underveis, men bestemte meg uansett for å fullføre.


Garn: Colonia 140 fra Handpaintedyarn.com
Pinner: 5 mm
Forbruk: 300 g + rosa rester
Dominomønster: Dominostrikk av av Vivian Høxbro

Det supre med dominostrikk er at man kan lett ekspandere. Siden Nøtteknøttet har vokst og trenger et større teppe, har jeg kjøpt inn 300 g garn og har planer om å elegant ta opp masker og strikke videre. Kanskje det en vakker dag blir et ganske stort teppe?

Stolen teppet henger over har jeg trukket om selv. I 2002 tok jeg kurs i møbeltapetsering. Denne ørelappstolen fra 50-tallet har fått skiftet fjærer og annen innmat. Veldig moro, tidkrevende og lærerikt! Hadde sår på alle knoker og fikk stor forståelse for at møbeltapetsering koster masse penger – det er verken fort gjort eller enkelt. Håper jeg får anledning til å gjøre det igjen.

6 kommentarer:

Tea Kristin sa...

Jeg har vel uttrykt min beundring for både teppet og stolen når jeg har sett dem "live", men jeg gjør det gjerne igjen! Er superimponert over hvor fin den stolen ble - jeg har også lyst til å lære meg å trekke om møbler! :)

Moan sa...

Så utrolig lurt!
Har aldri strikket dominostrikk selv, men det ser fasinerende ut.
God 2.advent!

Monstermønster sa...

Nydelig! Jeg synes dominostrikk gjør seg godt på begge sider, så det er supert som vogntepper. Lekkert fargevalg!

Og imponerende med omtrekk av stol! Det er tung aktivitet.

Penelene sa...

Så fint!!

Hilde C. sa...

Så smart med et teppe som kan vokse etterhvert. Det er en deilig sjokoladefarge du har valgt :-)

skb sa...

Nydeleg teppe på ein flott stol.
God sundag!