2. april 2006

Fra Mari til Mekko

Jeg har lest og sett så mange bilder på snurreskjerf (du kjenner det kanskje også som potetskrueskjerf og pastaskrueskjerf) så nysgjerrigheten tok overhånd. I motsetning til katta, så tok den ikke livet av meg. Selv om det kanskje føles sånn når man skal hekle 2080 fastmasker...

Vi begynner med begynnelsen: 130 masker 'Du store alpakka' ble lagt opp på pinner 3,5. 2 rader ble strikket og så ble det økt i hver maske. Gjentok prosessen til jeg hadde 1040 masker og strikket de 2 rader. Nå er jeg i ferd med å hekle mitt livs lengste kant i en pussig rosafarge. En farge jeg ikke ville valgt på et helt prosjekt, men som passet veldig godt som kant. Føler jeg har holdt på med kanten i all evighet, 2 fastmasker i hver maske krever sitt av en utålmodig kvinne som har 100 nye strikkeidéer i hodet. Så mye garn og så liten tid.

Pungen skjerfet ligger i er fra finske Marimekko. Den ble handlet på siste Oslotur. Og jeg gikk langt om lenge og lengre enn langt for den. Butikken hadde lagt ned, og/eller flyttet. Men en superhjelpsom ekspeditør i brillebutikken ved siden av (på Vika senter) gikk inn på internett og printet ut kart til den andre Marimekkobutikken. Alle ære og stor takk til henne, snakk om service :D Dermed bar ferden videre og et par gnagsår senere så fant vi frem.

Jeg er en stor tilhenger av hva Marimekko får til. Unikko gardiner pryder ikke mindre enn tre rom hjemme, og jeg bare drømmer om å komme til mitt livs Mekko; Helsinki. La deg inspirere av hjemmesiden deres. Tenk hvilken drømmejobb det må være å jobbe som tekstildesigner for dem!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hva er bruksområdene til 'snurreskjerf'? Når skal du strikke noe med dødningeskaller?

hilsen vennligsinnet blogger

Anonym sa...

Velkommen i skrue-gjengen :-) Det krever sin kvinne å få gjennomført et slikt skjerf :-) Det var så mye fint på Marimekko sine sider - den ønskelista kan bli lang gitt :-)