5. november 2006

I ville vesten

Dette var en lang vest å bleke. Med mye prøving og felling. Men en stor terskel er brutt; mitt første store strikkeplagg. Kanskje dette blir mitt steg inn i de ekte strikkeres rekker? Mønsteret er en prototype fra Baglady. Hun er flere hakk under meg i størrelse, så prøvelapp og litt beregning har blitt utført.

Til tross for mye prøving på kroppen underveis, så har vrangborden blitt for lang. Den ender midt på puppen, selv om den ikke gjorde det før jeg kitchener stiched sammen skuldrene. Den skal være rett under bysten. Litt snodig at den kryper opp på dette viset, eller er dette noe som dere erfarne strikkere vet alt om? Tanken er at den skal være elastisk i livet, og dermed skal man ikke trenge å legge ut når man begynner med glattstrikk over bysten.

Første forsøk på ermhulefelling og for- og bakstykke måtte rekkes opp. En setning hadde falt bort i oppskriften og jeg endte opp med en brytertrøye. Så dristig er jeg ikke, så jeg rakk opp og begynte på nytt fra vrangborden.

Garn: Wonderful bm fra handpaintedyarn.com
Pinner: 5,5
Forbruk: 331g
Mønster: Baglady

Selv om den ikke ble helt slik jeg ønsket, så er jeg veldig fornøyd med meg selv som ikke ga opp og fullførte no' stort.

Nå skal jeg gå og ta meg et par pinner ;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulere med vell utført stort strikkeplagg :) Og ekte strikker synes jeg du har vært lenge ;)
Og så fint det er på Hamar de selger merinogarnet. Ikke så langt fra Ilseng det, er det strikkekafe når jeg er på tur så dukker jeg opp :)

Fiberfeber sa...

Gratulerer!!! Vel strikket! Du har vært i de ekte strikkeres rekker lenge og vel, men hvis noen har vært i tvil om det er det ittno´ å lure på lenger :-) Beklager min mangelfulle korrekturlesing/renskriving; godt du ikke lar deg stoppe av min slendrianske framferd...

Hilde C. sa...

Gratulerer med flott vest! Jeg er enig med de andre damene her, du har vært en ekte strikker lenge, du trenger ikke lage et stort plagg for å bevise det :-)

CamillaS sa...

Det er i hvert fall ikke noe nybegynnerprosjekt å regne om oppskrifter! Vesten ble kjempefin, hadde vært morsomt å se et bilde med den på. :D

Lena sa...

Syns du er tøff som kastet deg uti det, jeg har også en vest på "vent", har heller aldri strikket et plagg til meg selv før... Vesten din ble flott!! God helg:-)