1. mai 2007

Sta som et esel

På lørdag fikk jeg en MMS av en kollega. Den inneholdt bildet under (uten stiplet linje) og følgende tekst: "Diskusjon - er det et esel eller en kanin?". Min kollegas kone er venninne med min nabo, og fra deres hus ser disse to buskene virkelig ut som et sovende esel. Utrolig hva vinkling har å si (i alle sammenhenger i livet). De har nok også sett meg klippe flittig på den ene busken, og trodd jeg har formklipt den i eselets tegn. Den ble forøvrig ferdigfrisert i dag og dere skal snart få se bilde av den nyklippet. Sterkt inspirert av bonsaitrær har den blitt meget forandret. Ganske morsomt at den underveis har vært en "snakkis" i nabolaget som spredte seg helt til min jobb. Min kollega hengte nemlig samme bildet over kaffemaskinen...

Vårens aller vakreste tegn - Blåveis. I siste nummer av Norsk Hagetiend lærte jeg litt om alle "veisene". Den aller morsomste heter Halveis og er en blanding av Gulveis og Hvitveis, og er lysegul i fargen. Et genialt navn, helt etter mitt hjerte :)

Blåveisen kjøpte jeg i fjor på Galleri Natthagen i Løten. Jeg trodde Blåveisen var fredet, og valgte derfor å kjøpe. Men i ettertid har jeg funnet ut at den ikke er det. Bladene ble svarte og brune tidligere i vår, og det så ut som min flerårige drøm om Blåveis i hagen visnet i takt med bladene. Men så kom blomstene allikevel, våren er herlig altså!

7 kommentarer:

merete sa...

Blåveis er nå av de vakrete, da. Jeg blir varm inne i meg når jeg oppdager at de blomstrer igjen, - et sikkert vårtegn!
Inbilte meg at de var fredet, jeg også. Kanskje det bare er visse områder, eller var det før?

@afjo72 sa...

Haha, "halvveis"... Ja, det var et artig navn! :o)

Superartig esel du har laget deg også da, jeg gleder meg virkelig til å se hva dette egentlig er for noe.... :o))

Ha en fin dag!!

Hilde C. sa...

Kanskje du egentlig er inspirert av Edward Saksehånd: http://www.imdb.com/gallery/ss/0099487/Ss/0099487/8.html?path=gallery&path_key=0099487

Så spennende at du driver med slikt "håndarbeid" i hagen :-)

Anonym sa...

Esel eller kanin?.. Alle kan vel se at det er et Mummitroll!?

Eva sa...

Enig med Felisi- det er Mummitrollet :)

Pinneguri sa...

Jeg tror det er Eli Conradi som coined navnet halvveis om den gule hvitveisen. Hun er tdiligere redaktør av bladet til Blomstervenners klubb. Og det er artig når du snakker om denne planta. Den dukket også opp i den nye boka til Helen Fredholm. Verden er liten :)

Anonym sa...

nix, alle ser da vel at det er Mummitrollet som titter frem bak en sten!

Hanna H