28. juni 2007

Formkurver

Der min Kiri er fnugglett og sart, er denne tung og solid. I oppskriften til Flower Basket Shawl er det benyttet pinner 4,5. Det ligger en usagt forventning i at blondemønster skal strikkes i tynt garn, med en pinnestørrelse, eller to, for stor. Jeg har lenge lurt på hvordan blondemønster blir i tykt garn med enda tykkere pinner. Nå trenger jeg ikke lure lenger.

Jeg har strikket det før, den gangen i Rauma finull og pinner 6. Siden pinner 6 er for pyser, gikk jeg rett på pinner 8, med forakt for alt klassisk blondestrikk står for.
Men jeg kan ikke lyve. Jeg var usikker flere ganger underveis, ville dette bli slik jeg forestilte meg inne i mitt hode?


Det ble stort, over to meter i vingespenn, og det når meg nedenfor rumpa. Jeg ga meg etter rapport nr seks av "lower flower basket". Godt jeg klarte å avslutte leken da, det er lett å la seg lure, det ser så meget mindre ut på pinnene.

Kommer jeg til å gjøre det igjen? Det gir et helt annet uttrykk enn tenkt av mønsterdesigneren. Siden det er tungt, faller det også godt rundt kroppen. Gjort er gjort, strikket er strikket. Nå gjenstår det å bruke sjalet og se om teorien fungerer i praksis.

Garn: Frutos del Bosque BC fra handpaintedyarn.com
Pinner: 8
Forbruk: I underkant av 300 g
Mønster: Flower Basket Shawl av Evelyn A. Clark

PS: Men en ting er sikkert, det gikk så enormt mye kjappere å strikke dette mønsteret for andre gang, det var som om hjernen fortsatt husket litt av mønsteret.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Sjalet ditt ble helt nydelig!

Anonym sa...

Lekkert, og så spennende å strikke et slikt mønster på store pinner... Da kunne jo faktisk jeg også prøvd meg på det ;-)
Ha en flott sommer!!

Anonym sa...

Det første FB jeg så var strikket sånn, tykke pinner og Fritidsgarn. Jeg har ikke fått dette sjalet helt ut av hodet, så når jeg ser ditt her så skjønner jeg at jeg må lage meg et tykt et jeg også, en gang.
Kjempelekkert garn du har valgt.
Takk for titten!

strikkegal sa...

Så flott det ble :) Lurer på om jeg også må bestille litt mer garn...
Jeg strikket et i fjor, i tynt garn på pinne 10...

Anonym sa...

Sjalet ble kjempefint det, nydelige farger!

Fiberfeber sa...

Selv om du var i tvil og følte at dette var et skudd i blinde ser det jammen ut til å være nok en innertier fra Supernøtt! Gleder meg til å se dette flotte sjalet i bruk; er sikker på at det draperer seg fint. Og at den grovkalibrede blonden er enda vakrere i virkeligheten enn i virtualiteten ;-)

Anonym sa...

Nydelig Supernøtt! Liker i grunnen at sjala er litt tunge og store. Dette kan jo draperes og brukes som ytterplagg før det blir helt vinter:-))Har i grunnen hatt FBS-vegring; synes de ser vanskelige ut. Det blir vel så jeg prøver med tid og stunder. God helg til deg og dine!

Eva sa...

Kjempefint! Og fargen er bare skjønn, ligner litt på Velvet Grape som de hadde i fjor :)Fikk lyst til å prøve et FBS i tykt garn, kanskje det er morsommere enn i tynt( for der sleit jeg litt).

Anonym sa...

Det ble jo rå flott med tykt garn.
Likte fargen veldig godt.

Lena sa...

Råflott! Likte effekten av tykt garn og tykke pinner utrolig
godt:-)

Anonym sa...

Enda et flott sjal - perfekt for a kald vinterkveld.

Anonym sa...

Jeg syntes det ser utrolig flott ut og fargen er kjempenydelig! Ha en god dag videre!

min sin lille tue sa...

Knallfint ble sjalet ditt. Det blir nok til at jeg prøver meg på et også etterhvert. Ha en fin dag.

Anlen sa...

Flott sjal! Spennende å bruke andre typer garn og pinnar:)

siripirisiri sa...

Utrolig pent! Er du strikker på heltid eller? Ser iallefall ut til å gå fort i svingene!

Nå har vi malt! Ser egentlig mest hvitt ut, men når vi får på plass møbler og lamper tror jeg det blir bra!!

Siri:)

Anonym sa...

Ser at vi trenger å olje terassegulvet...

Anonym sa...

FBS er en av mine favoritter og ditt ble nyyydelig! Ha en strååålende flott helg og kooos deg masse, endelig kom solen her og me har planlagt ¨å leve i naturen resten av helgen med bål og krabbefangst! Gleder meg! Klem

Anonym sa...

Fantastisk flott! Det første FB-sjalet jeg strikket var også tykt, brukte dobbel alpakka. Jeg liker det kjempegodt, strikket ikke så mange repetisjoner så det gikk akkurat å knyte foran. Allikevel er det et sjal/skjerf jeg har brukt masse, så tykkere og mindre sjal er tydeligvis undervurdert ;)

fargene i sjalet ditt er forresten bare så deilige!!!

Anonym sa...

Kjempelekkert og originalt med tykt garn! Jeg skulle gjerne ha strikket meg et maken, men får det bare ikke til!
Ha en fortsatt fin sommer!

Hobbygåsa sa...

Heisann og takk for hilsen i min nye blogg. Det er godt å se at dere blir med videre for det er så koselig med alle de hyggelige kommentarene! Ha en fortsatt fin sommer og kryss fingre for at dette været holder leeeeenge!

pendlerpiken sa...

Kjempefint! Jeg liker som regel hullstrikk bedre i tykkere garn, så jeg falt virkelig for dette. Tror nesten jeg må prøve meg på FBS selv :)

Anonym sa...

Takk for hyggeleg kommentar på bloggen min! Var sikker på at eg hadde kommentert sjalet ditt, eg.. Har i alle fall vert inne og sett på det opp til fleire gonger ;) Nydelige farger, og det tjukke garnet fungerte jo kjempefint!!
Ha ein fortsatt fin sommer!! :)

Anonym sa...

Har lagt ut oppskrift under kommentarar, på den posten der du spurte.. ;) Hehe..

Anonym sa...

Sitter her på natta og beundrer alle de flotte sjalene du har laget. Alle er like fine på hver sin måte.

Hilde C. sa...

Så lekkert!! Fordi det ikke frister med tynt garn, så har jeg lurt på om det er mulig å bruke tykkere garn, og du har jo helt klart bevist her at det går an. Jeg ser for meg at det må både se flott ut og føles deilig og lunt å bruke det sjalet :-)

Anonym sa...

Nydelig sjal og nydelige farger. Du kommer til å være lekker til høsten/vinteren, skjønner jeg! Litt av et accessoire!

Anonym sa...

Jepp. Likte det sjalet jeg også.
Og så liker jeg det at du prøver deg på egne variasjoner, det er noe av det som gjør strikking til en så spennende å attraktiv greis for meg i hvert fall: alle variasjonsmulighetene!!!