2. august 2007

Jukselapper

Det var ikke lange stunden jeg klarte å la heklenål og lappelyst ligge på hylla. Selv om Bestemorruteteppet mitt ble en lang affære og monteringsangsten ikke har sluppet taket, så befinner jeg meg i Lappeland igjen. Og denne gangen skal jeg montere underveis, nemlig ;)

Inspirasjonen til dette teppet kommer fra Babette Blanket. Bea har allerede lagd et og var så snill at hun la ut ruteoppskriften. I tillegg til henne vil jeg også takke Blåggdama, Pus og Baglady for hjelp, undervisning, tips og moralsk støtte :D

Dette er mitt langtids TV-prosjekt, som jeg skal kose meg med mens jeg lar meg underholde av "dumburken". Jeg startet min strikkekarriere som ihuget tover, og planen er å bruke restene fra den epoken til dette teppet. Dale Heilo med heklenål nr 4,5. Det var en del arbeid med å lage testlapper med forskjellige heklenålestørrelser. Jeg prøvde til og med å kutte ned på stavantallet, fordi de ble så bulkete, men det var en skikkelig dårlig idé. Nå er lappene sikkerhetsklarert av Pus, og vi har funnet ut at 4,5 bulker seg akkurat passe og vil bli perfekt når lappene er sammensydd.

19 kommentarer:

Hilde C. sa...

Så spennende! Jeg gleder meg til å se ditt Babette skride fram. Så heldig du er som har en sikkerhetsklarerende Pus. Her fins bare edderkopper, og de har nok med seg selv. Jeg har aldri hørt ordet "dumburken" før, men det er herved adoptert :-)

Hobbygåsa sa...

De teppene er kjempefine og det blir ditt også helt sikkert! Gleder meg til å se det ferdig! Heldige deg som har hjelp.Ha en fin dag videre - vi har SOOOL!

Eva sa...

Supernøttfint! :)

Anonym sa...

Takk for hyggelig kommentar :) Her er nok ingen motor installert, nei.. Kjeder meg i regnet.. det er vel heller det..

Rutene dine er kjempefine. Spennande farger du har valgt, gleder meg til å sjå meir!

Anonym sa...

oi - så spennende!! Har "smug-tittet" litt på det teppet jeg ogsp - men må vell gjøre ferdig det som er på gang først!! Lykke til - gleder meg til å følge med!!

mille sa...

takk for hyggelig kommentar i bloggen min! kom gjerne tilbake, og jeg er som deg - en bloglines-bruker. Men jeg er bare oppe i en 20-30 blogger, og syns absolutt jeg har mye å se på! Men liker godt å være på oppdagelsesferd også! Dette Babette-teppet har jeg også lagt merke til rundt omkring, og kjenner en dragning... jeg følger med...

Anonym sa...

Dette blir lekkert, digger fargene du bruker!

min sin lille tue sa...

Det der så flott ut, gleder meg til å se hvordan det blir.
Monteringsangst og sånn ja, hm. Det er visst ingen som har festa trådene på hånklærne jeg heklet for noen uker siden... jaja.
Ha ei flott helg.

Anonym sa...

Spennende prosjekt!

Anonym sa...

Det blir nok et kjempeflott teppe. Jeg er imponert over at noen tør å starte på noe slikt. Jeg har ikke tålmodighet med sånne små ting og er egentlig misunnelig på alle som klarer å lage til sånne flotte lappetepper.
Jeg har forresten lagt deg til i blogglisten min :-)

Anonym sa...

Det blir nok et koselig teppe!

Elisabeth Augusta sa...

stafettpinnen er din hvis du vil: http://regnbuesting-elisabeth.blogspot.com/2007/08/rockn-roll.html

Anonym sa...

Herlige farger. Jepp. Har nominert deg inne på bloggen min. Ha en fin dag.

pendlerpiken sa...

flotte farger på babette'n din! :)

Anonym sa...

Ang. kommentar på bloggen min, får du ikke tak i den pinnen du trenger til broomstick scarf så skrik ut, jeg kan få tak i:-)

Anonym sa...

Heisan! Sikkerhetsklarer var en fin tittel, tusen takk for den. Men jeg føler et visst press også, så nå håper jeg alt går bra med teppe ditt både for min og din skyld. Så at du hadde heklet et nydelig teppe før også så dette kan ikke bli annet en supert. Ha en deilig dag + lykke til!

@afjo72 sa...

Se der var du igang med noe nytt igjen ja. :o) Alltid så artig å se hva du tryller frem!!

Ha en fortreffelig dag - kos deg!

Anonym sa...

Det teppet blir nydelig, du har valgt flotte tepper.
Gleder meg til å se det ferdig :-)
Ha en super flott uke :-)

Frk.Badegakk sa...

Sånt teppe er lekkert!!!! DET skal jeg lage! ...en gang.. må først få ferdig bølgeteppet... og blomsterteppet jeg har begynt på.. selvfølgelig FØR bølgeteppet er ferdig. uhelbredelig uhelbredelig.. man får rett og slett for mange ideer og for mye inspirasjon rundt omkring...

*klem*