20. januar 2008

To underlig gråsprengte

Jeg hadde engang en Harald. Han var verdens flotteste katt. Min venninne har også en Harald. Av den tobeinte sorten. Og han har jeg strikket lue til. Selvfølgelig er garnet i lua like grått som min Haralds pels var.


Det har blitt en del artige navneforvirringer med to Haralder. Spesielt siden begge lød navnet sitt. Min Harald og jeg fant hverandre en gang jeg skulle være med ei venninne å hjelpe til hos Dyrebeskyttelsen. Han hadde blitt funnet i Slottsparken, tyggende sneiper. Så hva var mer naturlig enn at han ble oppkalt etter kongen, siden han ble funnet i hans park?

Dessverre fikk den pelskledte Harald diabetes og døde for tre år siden. Vi var hos den dyre legen og han fikk insulinsprøyter. Og leksjonen om at man ikke alltid skal holde liv i dyrene for enhver pris lærte jeg da, den harde måten.

Lua er fantastisk myk og varm. Strikket i Haralds ånd for Harald. Det fantastiske med det grå Misti-garnet er at det er litt melert og det gir en flott dimensjon til luen. Det blir helt klart flere luer i dette garnet med tid og stunder.

Garn: Misti (Du Store Alpakka)
Pinner: 5,5
Forbruk: 2 nøster á 50 gr
Mønster: Haraldluen (eget design)

Luen ble overlevert med piker, vin og sang i går. I dag fikk jeg allerede bestilling på flere. Alle liker en varm, myk og kløfri lue.

10 kommentarer:

Nette sa...

Nydelig Harald-pus du hadde!
Og lua til den andre Haralden var kjempefin:)

@afjo72 sa...

Klart alle måte like den fine lua! Og med en sånn søt historie ved siden av også, så ble det jo helt uimotståelig :o))

Ha en fin søndagskveld!

Hilde C. sa...

For en vakker pus. En lue i Misti må jo være like myk og fin som en pusekatt :-)

Anonym sa...

Det føltes litt rart ut å barbere Harald rett etter at han gikk bort, men når jeg nå ser lua tre år etterpå, så innser jeg at vi gjorde det eneste rette.

Av Harald har du kommet, til Harald skal du atter bli (en fin lue).

Nette sa...

Tusen takk for kommentaren din i går, du har helt helt rett!!! Så nå fokuserer jeg på alle de koselige tilbakemeldingene jeg har fått og gruffet er borte:)

Eva sa...

Flotte Haralder på hver sin måte! :)

Fiberfeber sa...

Håper Harald lue-eier er fornøyd - det bør han være ;o) Jeg kan aldri se menneske-Harald uten å tenke på katte-Harald, og denne tendensen vil neppe forsvinne etter denne luehistorien... særlig hvis jeg møter ham med lua på!

Jeg har gitt deg en utmerkelse, men tror du må gå og kopiere bildet av awarden i bloggen min for å få vist det fram...?

Ninne sa...

Ouf ja, den harde måten! I skarp kontrast til luen som derimot ser supermyk og god ut! Vi har tre katter, to av dem er 15 år, og begge skranter veldig. Vi teller på de knappene du vet... Men så lenge de lever gode katteliv skal de få lov til å ha det bra. Den siste av de tre er 14 år, og frisk som en fisk!

Anonym sa...

Jeg gir deg en award.

Anonym sa...

Nyyydelig farge både på pus og lue.