8. mars 2006

Tre skjønne grønne

Første skjerf ut i kveld er mitt siste fullførte prosjekt. Der festet jeg de siste trådene for kun noen få dager siden. Designet er mitt eget, inspirert av babyskjerfet til Nøtteliten. Brukte det for første gang i dag, og oppdaget til min store fortvilelse at brosjen, som ble kjøpt samtidig, spesielt til garnets farge, hekter seg opp i garnet og river løs små tråder. Argh!

Skjerfet er strikket av to tråder, en alpakka og en Plumet. Det er mykt som et lite, loddent dyr. Også klorer det ikke opp møblene mine. Hadde jeg bare fått det til å male...

Her er nærbilde av den onde brosjen. Med litt godt syn kan man se de to forskjellige garntypene (klikk på bildet for stor størrelse). Neste gang jeg strikker sammen disse to, så kommer jeg til å velge litt større kontrast mellom garntypene.


Så tar vi tidsmaskinen bakover til 2003/2004. Skjerf nummer to er også i alpakka. 'Du store alpakka's tretrådete tynne og det entrådete tykke. Den hvite kanten er det første jeg noensinne har heklet,hvis man ser bort i fra fingerhekling på barneskolen (og ja, den ser jeg bort i fra). Hver ende av skjefet har en perleblomst. Mønstret til denne har jeg hentet fra boka 'Dikt i masker' av Solveig Hisdal. Det gikk med ca 500 perler per ende. Litt av en jobb, men jeg var i perlehumør den dagen jeg kom på idéen.

Dette skjerfet satt helt perfekt når det var ferdigstillt, men tidens tann har gjort mot det som naturen gjør mot oss; tyngdekraften har satt sine spor. Det er et tungt skjerf, og det har blitt for altfor langt. Hullet som jeg strikket inn, for å tre skjerfet igjennom slik at det lå rundt halsen uten å knytes, er ubrukelig.

Legger til bilde av skjerfet med snurre-meg-rundt-sokker.

Tre rett og tre vrang i tre omganger, så forskyv en. Snurr film!


Tredje og siste skjønne, grønne i dag er et veldig langt skjerf strikket i Eskimo. 20 masker på pinner nr 6, 4 rett og 4 vrang. 5 bunter måtte bøte med livet.

Da lover jeg at det ikke blir flere grønnsaker på en stund. Skal snike meg rundt de grønne buntene neste gang jeg er i garnbutikken. Men de roper litt på meg ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med blogg! Så mye fint du har laget. Jeg er veldig glad i grønt, så bare fortsett å poste grønne ting du :-)

Anonym sa...

Nydelige bilder av nydelige skjerf! Det ferskeste ble helt nydelig! Mulig denne brosjen som hekter seg fast i garnet gir deg et påskudd til å finne (les: kjøpe) enda en brosje et visst sted...? ;o)

Anonym sa...

Hm... jeg er mer anonym enn jeg mener å være - men får ikke til å legge ut kommentarer med mitt brukernavn. Det er altså meg, Baglady, som er ufrivllig diskret!

Anonym sa...

Gratulere med blogg.Blir spennende å følge med her, mye fint allerede.
Ha en fin helg.

Anonym sa...

Flotte skjerf!

Anonym sa...

Du har en veldig veldig veldig fin blogg, med vakre bilder og ikke minst: lekre ting! Jeg falt særlig for det grønne skjerfet med heklet kant og perleblomst...

Anonym sa...

Så koszhjelige sokker! Husker du hva slags garn du brukte og hvor mye du la opp?

ninne@kompetansebyggeren.no